Fretin en Bonneu prof bij Vlaanderen

Met Milan Fretin uit Genk en Kamiel Bonneu uit Hamont tekenden zopas twee Limburgse beloftevolle renners een profcontract bij Sport-Vlaanderen Baloise.
De 20-jarige Fretin reed bij het beloftenteam van Lotto-Soudal U23 een zeer sterk en regelmatig seizoen. Ondanks heel wat tegenslagen fietste hij tal van dichte ereplaatsen in grote wedstrijden bij elkaar zoals tweede plaatsen in de Omloop het Nieuwsblad en in de memorial Bjorg Lambrecht. Als ook overwinningen in Oudenburg en een rit in de Ronde van Oost-Vlaanderen.
Ook de 22-jarige klimmer Kamiel Bonneu kreeg het afgelopen seizoen met heel wat pech af te rekenen. Zo kwam hij half augustus in de Ronde van Aosta zwaar ten val en brak daarbij zijn enkel waardoor hij tal van mooie en belangrijke wedstrijden moest missen. Toch slaagde hij erin om zich in de kijker te fietsen. Hij hervatte in Luik-Bastenaken-Luik voor beloften en werd daar meteen zevende. Nadien nam hij deel aan de lastige vierdaagse Volta Castello in Spanje. Hij werd daar tweede in de eindstand op slechts 7” van eindwinnaar Arrieta en werd er eindwinnaar van het bergklassement.
Fretin en Bonneu worden met ingang van 1 januari 2022 prof bij Sport Vlaanderen-Baloise.

Share