Jasper Philipsen

Philipsen en Bex kampioen tijdrijden

Wellicht had niemand er aan getwijfeld dat Jasper Philipsen zijn nationale tijdrittitel zou verlengen. Tenzij hijzelf misschien een beetje. Maar de manier waarop hij won was ronduit indrukwekkend. Op de meet finishte hij in het wiel van de één minuut eerder gestarte  Torsten Demeyere.
Die Demeyere was trouwens één van zijn grootste concurrenten en werd uiteindelijk ook derde. Het zilver ging naar Tom Douhard, vorige week nog uitblinker in Jesseren en een jaar geleden ook al derde op het BK. Andermaal een groots nummer dus van Philipsen. En het siert hem enorm dat hij bij al die successen een doodgewone brave, bescheiden jongen blijft. En ook kritisch blijft voor zichzelf want echt tevreden was hij niet over zijn tijdrit. “Net als vorig jaar maakte ik de fout door in het begin te hard van stapel te lopen. Ik moet straks mijn ‘file’ eens goed uitlezen want dat moet beter. Tijdens de tweede ronde moest ik immers even naar adem happen omdat ik in die eerste ronde te veel had gegeven. Niet dat ik daardoor in paniek raakte. Ik zag ook wel op mijn snelheidsmetertje dat het goed vooruit ging.”  Philipsen legde de 28km af aan een gemiddelde snelheid van bijna 46km/u. “Zeker niet slecht”, lacht hij. “Bovendien zag ik ook dat ik op de voor mij gestarte Torste Demeyere inliep. Als je dat kan op je voornaamste concurrent ben je natuurlijk niet slecht bezig. Maar het kan nooit kwaad om te leren van gemaakte fouten en dat ben ik zeker van plan.”
Veel tijd om van die trui te genieten krijgt Jasper niet. Vandaag reist hij al af richting Vredeskoers waaraan hij met de nationale ploeg van donderdag tot zondag met de nationale ploeg zal deelnemen.
Ook Nathalie Bex was vooraf bij de dames-juniores torenhoog favoriet. En ook zij heeft die rol met  glans vervuld. Ook zij fietste de tegenstand op ruime achterstand. En toch had het niet veel gescheeld of de titel was haar ontglipt. Net voor de start kreeg ze te horen dat haar fiets niet conform de reglementering was. Nathalie was woedend. “Ik heb vorige week nog een internationale tijdrit gereden met dezelfde fiets. Toen was alles in orde. En nu plots niet”, brieste ze. Nathalie moest nog snel haar gewone wegfiets zoeken en kwam daardoor maar nipt op tijd aan de start. Alles behalve een gunstige start dus. Maar puur op adrenaline reed ze uiteindelijk 48” sneller dan Noa Selosse die tweede werd.
De titel bij de beloften ging zoals verwacht naar Nathan Van Hooydonck, Luca De Meester (2de jaars) en Jarne Van Dyck (1ste jaars) kregen de driekleur bij de nieuwelingen. Lotte Kopecky werd kampioen bij de dames U23.

 

Share