Jens Reynders

Reynders naar een Luxemburgs team

De top van de Limburgse juniores van het afgelopen seizoen die volgend jaar hun overstap maken naar de beloften zijn allemaal onderdak. Het was nog even wachten op Jens Reynders die tot enkele dagen geleden nog niet in een beloftenteam was opgenomen. Dat is ondertussen ook gebeurd. Het talent uit Heers zal zijn eerste beloftenjaar voor het Luxemburgse continentale team Leopard Pro Cycling rijden.
Eerder raakte al bekend dat Jasper Philipsen voor het developmentteam van BMC zal uitkomen, Gerben Thijssen de kleuren van Lotto zal verdedigen, Jordi Meeus naar Vastgoedservice gaat, Stef Claes, Thijs Van Rooij en Sebastiaan Lowie voor het Profelteam onder leiding van Johan Remels zullen rijden. Bjorn Vandebeek, Kamiel Bonneu en Bas Thonnon, die ook tot de top tien van het afgelopen seizoen behoorden, blijven nog een jaartje junior.
Nu ligt dus ook de nabije toekomst van Jens Reyders vast. “Eigenlijk wist ik het al enkele weken maar ik mocht van de ploegleiding van het Leopard Pro Cycling pas iets zeggen nadat zij het zelf via een persmededeling officieel hadden gemaakt”, aldus Jens die hiermee in de voetsporen treedt van ondermeer Dennis Coenen die enkele jaren geleden ook voor die ploeg reed. “Ik ben heel blij met deze kans. Het heeft lang geduurd eer er wat aanbiedingen kwamen. Pas toen ik in september mijn zesde wedstrijd van het seizoen won en ik sterk presteerde in de Vlaams Brabant Classic hebben er enkele ploegen contact met mij opgenomen. In geen tijd had ik aanbiedingen van zeven teams, waarbij ook enkele continentale ploegen”, lacht Jens. “Daarbij dus ook Leopard Pro Cycling. Ze hebben me nadien nog in de bekerwedstrijden in Jemeppe en in Gooik gevolgd en waren zeer tevreden over mijn prestaties aldaar. Later werd ik dan voor een gesprek uitgenodigd in Luxemburg en we kwamen snel tot een akkoord.”
Welke de zes andere geïnteresseerde teams waren, wil Jens liever niet zeggen. “Ik moet nog tegen hen koersen hé”, lacht hij. “Maar er waren wel enkele Belgische continentale ploegen en één Limburgs team bij. Uiteindelijk heb ik toch voor het Luxemburgse team gekozen omdat ze qua materiaal, verzorging en begeleiding echt top zijn. Maar vooral omdat ze een heel internationaal getint programma rijden en ik er de kans krijg om verder te groeien. Het eerste jaar moet nog niks en dat is voor mij toch wel heel belangrijk.”

Share