Kerniel

Datum: 
17 jul 2021
Categorie: 
nieuw
Dln: 
97
Toptien: 
  1. Niel Meulemans
  2. Seppe Van Den Boer
  3. Jarno Widdar
  4. Niels Driesen
  5. Liam Van Bylen
  6. Jasper Verreycken
  7. Thibo Van Den Abeele
  8. Lukas Van Der Valk
  9. Aless De Bock
  10. Juan Lemestrez
verslag: 

Ook al is het aantal nieuwelingen in Limburg niet groot, toch wordt sinds enkele jaren dat kampioenschap in twee gesplitst. Twee kampioenen: eentje bij de eerstejaar en eentje bij de tweedejaars.
Bij de eerstejaars mocht Aless De Bock de wit-rode kampioenentrui aantrekken. Daarvoor volstond een achtste plaats in de daguitslag. Voor Aless is het winnen van zo’n kampioenentrui niet nieuw. Als aspirant verzamelde hij er al een aantal. “En toch was dit één van mijn doelen voor dit seizoen”, verrast hij. “Ik ben blij dat het me is gelukt.”
Bij de tweedejaars ging de titel naar Jarno Widar. Een verrassing? Een beetje wel. Al waren zijn prestaties in de vijf wedstrijden waaraan hij dit seizoen deelnam en telkens in de top acht eindigde, zeker een richtingwijzer. De naam Widar is niet nieuw in het Limburgse peloton. Een aantal jaren geleden mocht zijn oudere broer Wesley een paar keer bij de bloemenjuf op bezoek. Maar omdat er bij Wesley diabetis 1 werd vastgesteld moest hij na een tijd het koersen laten voor wat het was. Wesley was snel aan de meet. Dat blijkt zijn broertje Jarno ook te zijn.
Op de lastige aankomst in Kerniel spurtte hij zich naar de derde plaats. Hij ging nipt favoriet Niels Driesen vooraf. De dagzege ging naar Niels Meulemans, vorige week ook al winnaar in Budingen.