Kerniel (pk)

Datum: 
20 jul 2019
Categorie: 
jun
Dln: 
51
Toptien: 
  1. Van Uden Casper
  2. Fretin Milan
  3. Buters Joris
  4. Romers Boris
  5. De Groof Pieter
  6. Baers Arne
  7. Schepenbergh Yarne
  8. Bervoets Michael
  9. Van den Broek Thijs
  10. Brohic Thomas
verslag: 

Topfavoriet Milan Paulus moest  wegens ziekte voor het provinciaal kampioenschap forfait geven. Milan Fretin was er wel. Uiteraard ook één van onze Limburgse topjuniores. Maar omdat hij vorig weekend tijdens het EK op de piste zwaar ten val kwam en daardoor een paar dagen van de fiets moest blijven, hadden weinigen een knalprestatie van hem verwacht.
Milan wel want indien hij niet zeker was van zijn stuk, was hij wellicht ook niet gestart.
Toen de Nederlander Casper Van Uden (rijdend voor Balen BC) die een week geleden in Gent Europees kampioen omnium werd, aan de haal ging, twijfelde Fretin niet en ging mee. Samen met Van Uden en Fretin waren ook de Nederlanders Buters en Romers mee. De Genkenaar dus op pad met drie Nederlanders die (toevallig of niet) alle drie voor het team Balen BC rijden. Zij gingen voluit en dat deed Fretin ook want indien het viertal voorop bleef, was hij uiteraard zeker van de provinciale titel. En zo gebeurde het ook.
Op het einde speelden de jongens van Balen BC natuurlijk het ploegenspel. Maar Fretin liet zich niet doen en toen Van Uden net voor het ingaan van de laatste ronde zijn duivels ontbond, kon Milan nog net mee. Buters kon net voor het aanvatten de sprint ook aansluiten maar meedoen voor de winst, zat er voor hem niet meer in. Het werd een spannend spurtje tussen de twee pistiers Van Uden en Fretin die gewonnen werd door eerstgenoemde. De provinciale titel was voor Fretin en na een seizoen vol pech is hem dat van harte gegund.