Kortessem

Datum: 
17 jun 2018
Categorie: 
jun
Dln: 
69
Toptien: 
  1. Maas Edo
  2. Meeusen Rik
  3. Peeters Siebe
  4. De Cock Robbe
  5. Despontin Pierre
  6. Vanderheyden STef
  7. Clynhens Jens
  8. Delcommune Martin
  9. Wayaert Arno
  10. Van der Smissen Lennick
verslag: 

Een jaar geleden ging de eindzege in het euregioklassement voor juniores naar Melvin Lindelauf. Gisteren startte in Kortessem deze competitie opnieuw. Lindelauf mocht andermaal op het podium. Dit keer om de leiderstrui van de knelpunten te ontvangen. De witte leiderstrui was voor zijn teamgenoot Edo Maas. Die toonde zich in een spurt met vier de snelste.
De junioreswedstrijd in Kortessem was de eerste van vijf wedstrijden tellend voor het euregioklassement. Met de Nederlander Edo Maas, rijdend voor het Tongerse Davoteam, heeft zich meteen een topper aan de top van dat klassement geposteerd. Hij is één van de betere Nederlanders jongeren die als lid van een Belgisch team uiteraard ook regelmatig in ons land actief is. Zo werd hij onlangs  derde in E3 in Harelbeke, een wedstrijd die hij een jaar eeder als eerstejaars junior al had gewonnen. Ook werd Maas vierde in Parijs-Roubaix. Een jongen met kwaliteiten dus. En dat heeft hij gisteren in Kortessem nog eens getoond. Tijdens de eerste koershelft was hij één van de bedrijvigsten uit het peloton. Toen uiteindelijk het trio Meeusen, Peeters, De Cock een kloofje sloegen, dichtte Maas voor de zoveelste keer het gat. Dit keer voorgoed want de vier bleven vooraan en spurtten voor de zege. Daarin stond er geen maat op het meesterschap van de Davo renner voor wie het, raar maar waar, pas zijn eerste zege van het seizoen was. “Ik heb wel al tal van dichte ereplaatsen maar omdat ik voornamelijk grote wedstrijden rijd is winnen niet zo vanzelfsprekend”, verduidelijkt hij. “Ik ben blij dat het nu toch eens een keertje gelukt is.”
Na afloop kreeg Maas over zijn rood-blauwe Davo trui de witte leiderstrui van het euregioklassement getrokken. Volgende zondag kan hij die op het lastige parcours, waar klimmersbenen geen overbodige luxe zijn, verdedigen. “Eigenlijk was dat niet het plan”, stelt hij. “Zaterdag is er in Nederland het nationaal kampioenschap. Daar wil ik uiteraard alles geven. Maar nu ik die witte leiderstrui heb, zou het best kunnen dat ik mijn plannen en zondag toch ook koers. Misschien met zware benen van zaterdag. Maar dat zal voor de overige Nederlandse tegenstanders dan ook het geval zijn.”