Massimo Vanderaerden

Na drie jaar nog eens een zege

Het afgelopen weekend was bijzonder succesvol voor Massimo Vanderaerden. De zoon van Eric finishte zaterdag in Geel als derde. Zondag deed hij nog beter en ging in Overijse met de overwinning aan de haal. Een mooie beloning voor keihard knokken nadat een half seizoen door ziekte in rook opging.
In Overijse-Eizer maakte Massimo deel uit van een kopgroep van 12 die zich al vroeg in de wedstrijd vormde en later werd gehalveerd. Daaruit wipte hij op 10km van het einde in zijn eentje weg om met een half minuutje voorsprong te winnen.

“Ik had heel veel van dit seizoen verwacht”, aldus Massimo. “Nadat ik de voorgaande jaren werken en koersen combineerde, wilde ik dit en volgend seizoen eens alles op het wielrennen zetten. Volgend jaar is mijn laatste seizoen als belofte en als het dan niet is gelukt om prof te worden, zal ik werk moeten gaan zoeken. Maar zover is het nog lang niet. Het begon dit jaar allemaal heel goed. De testen gaven aan dat ik vergeleken met voorheen een serieuze vooruitgang had gemaakt. En de eerste koersen ging het ook goed. Doch plots raakte ik geen poot meer vooruit. Een griepje dacht ik eerst. Dat zal wel overgaan. Maar het ging niet over. Integendeel, het werd steeds erger. Na anderhalve maand aanmodderen, ontdekte men dat ik het mycoplasmavirus had opgelopen. Drie volle weken mocht ik niet meer fietsen. Alleen rusten. Zes weken heb ik niet gekoerst. En als je dan herbegint duurt het al snel twee maanden eer je weer enig niveau haalt.”

Momenteel fietst de zoon van Eric op een zeer behoorlijk niveau met zondag een eerste overwinning als resultaat. “Dat doet echt wel deugd. Te meer ik helemaal geen veel winnaar ben. Het is immers al van juni 2013 geleden dat ik nog eens mocht juichen. Niet dat ik echt heb wakker gelegen van het uitblijven van die zeges. Maar winnen is en blijft toch het doel waarom je koerst. Dus als het er dan eens van komt doet dit heel veel deugd.”
Al tijdens de Ronde van Wallonië bleek Vanderaerden in goede doen. Ook de ploegleiders van andere teams bleven daar niet blind voor waardoor de Lummenaar momenteel wel wat mogelijkheden opties heeft met het oog op volgend jaar. “Het kan natuurlijk ook dat ik blijf waar ik nu ben. Veranclassic is een continentaal team waardoor we aan heel wat mooie wedstrijden kunnen deelnemen. Voorlopig heb ik mijn overeenkomst nog niet verlengd en wacht nog wat af wat andere ploegen te bieden hebben. Het hoeft niet meteen een continentaal team te zijn. Het is me om het programma te doen, want volgend jaar is het voor mij het jaar van de waarheid. Prof of werken.” 

Share