Milan Fretin

Geen aanpassingsproblemen

Op de piste had Milan Fretin al getoond dat voor hem de stap van aspirant naar nieuweling niet echt een probleem bleek. Maar de weg is toch nog wat anders. Doch ook daar heeft hij meteen zijn visitekaartje afgegeven door in Braives zijn eerste zege te behalen.
“Er wordt bij de nieuwelingen zeker anders gekoerst”, stelt Milan. “Belangrijkste verschil is dat ik de meeste renners nog niet ken en dus niet weet wanneer ik al dan niet moet meespringen. Daarom probeerde ik het in Braives maar zelf”, lacht hij. “De week voordien in Brustem had ik al gevoeld dat het goed ging. Al was ik daar na afloop toch wel serieus ontgoocheld. Ik had super benen maar liet me vangen door in de slotkilometer te reageren op een late aanvaller. Daardoor viel ik in de spurt compleet stil en werk ik pas 20ste. Er had toen zeker al een dichte ereplaats ingezeten. Maar het is uit dat soort fouten dat ik moet leren zeker?”
Wie de koers in Braives kent, heeft ongetwijfeld nog meer respect voor de nog piepjonge winnaar. “Het was er inderdaad lastig. Geen meter vlak. Maar dat zijn de parcours waarvan ik hou. Daarom zijn we ook zaterdag naar ginds getrokken. Een goede keuze zo bleek.”
Of hij ook al andere keuzes heeft gemaakt wat betreft het vervolg van het seizoen? “Niet echt. Als eerstejaars probeer ik een zo goed mogelijk seizoen te rijden en hier en daar een grote wedstrijd mee te pikken om te proberen mijn grenzen te verleggen. Ik word daarin heel goed begeleid door mijn papa. Als gewezen renner weet hij waar de koersklepel hangt.”
Papa Steve was in de jaren ‘90 een uitstekend jeugdrenner. Werd zelfs 3de in de klassieke Zesbergenprijs in Harelbeke waar hij enkel Hendrick Van Dijck en Danny In ‘t Ven (later allebei prof geworden) moest laten voorgaan.  “Hij zal me ook wel zeggen wat ik moet doen als voorbereiding op het PK tijdrijden begin april. Als Vlaams tijdritkampioen bij de aspiranten wil ik daar graag winnen. Maar wie niet?”

Share