Rotem

Datum: 
18 mrt 2018
Categorie: 
nieuw
Dln: 
47
Toptien: 
  1. Theuws Bartje
  2. Detalle Noah
  3. Poets Wout
  4. Poelmans Bob
  5. Wolfs Gert-Jan
  6. Peeters Sam
  7. Luiten Niels
  8. Vanhamond Jorrit
  9. Stegen Quinten
  10. Feytons Milan
verslag: 

De manier waarop Lommelaar Bartje Theuws zijn eerste officiële overwinning behaalde, was indrukwekkend. Van start tot finish reed hij aan de leiding waarvan het grootste gedeelte in zijn eentje.
De startvlag was nog maar pas gehesen of Bartje Theuws, Noah Detalle, Wout Poets en Sam Peeters gingen aan de haal. Bij de laatste twee waren blijkbaar de spieren onvoldoende opgewarmd. Ze moesten meteen weer afhaken. Theuws en Detalle zette door. Geen zelfmoordpoging zo vroeg in de wedstrijd, met een strakke bijtende wind vaak pal in het aangezicht? Theuws, die zaterdag in het ijskoude Pommeroeul ook al tweede werd, meende in ieder geval van niet. Hij ging zo fors te keer dat het Waaltje Noah Detalle op goed 20km van het einde moest loslaten. Theuws bleef in zijn eentje vooraan en slaagde er uiteindelijk zelfs in om net voor de aankomst het peloton op één ronde te zetten.
Eerstejaarsnieuweling Detalle bleef eveneens vooruit en finishte verdiend als tweede. In de finale wisten Bob Poelmans, Gert-Jan Wolfs en Wout Poets uit het peloton te ontsnappen. Zij spurtten voor de derde plaats en die ging naar Poets.