Sander Lemmens

"Stilletjes hopen op een werelbekerselectie"

Afgelopen weekend behaalde Sander Lemmens uit Ham al zijn derde zege  seizoen tijdens dit veldritseizoen. Hij was de beste in Lichtaart waar hij alle tegenstanders uit het wiel fietste om solo te arriveren.
“En dat doet deugd”, aldus de tweedejaars junior uit Ham. “De twee vorige wedstrijd behaalde ik de zege telkens in de sprint. In Nossegem was ik de snelste in een spurtje met vier, in Rijkevorsel spurtten we met drie voor de zege. Dat is natuurlijk ook heel fijn, maar solo aankomen is toch nog iets mooier.”
In ieder geval is het voor de tegenstanders niet raadzaam om met Lemmens naar de meet te gaan. “Ik kan inderdaad wel wat spurten en toch rijd ik bijna nooit op de weg”, verrast hij. “Afgelopen zomer heb ik amper drie wegkoersen gereden. Gewoon omdat ik het niet graag doe. Veldrijden is mijn wereld. Uiteraard heb ik tijdens de zomerperiode wel veel op de weg getraind waardoor ik vergeleken met de voorgaande jaren sterker ben geworden. Dit is trouwens het allereerste seizoen dat ik wedstrijden kan winnen. Voorheen is me dat nooit eerder gelukt.”
Wie al drie overwinningen op zak heeft, mag terecht stilletjes dromen van een plaatsje in de nationale wereldbekerselectie. “Dat doe ik ook”, aldus Sander. “En misschien dat die kans er wel eens inzit. In de Belgische wereldbekers worden er immers twee ploegen samengesteld waardoor er toch een twaalftal juniores in aanmerking komen. Ik hoop daar bij te geraken. Al besef ik dat daarvoor ook goede prestatie in de grote wedstrijden nodig zijn. Tot nu toe reed ik vooral kleinere crossen, met uitzondering van Hasselt waar ik derde werd. Volgend weekend zal ik ook aan de start staan in Mol. Dan volgt er een weekje rust wegens examens en daarna rijd ik de Scheldencross in Antwerpen. Hopelijk kan ik me in beide wedstrijden in de kijker van de bondscoach fietsen.”

Share