Schakkebroek

Datum: 
13 mrt 2016
Categorie: 
nieuw
Dln: 
60
Toptien: 
  1. Martin Delcommune
  2. Melvin Lindelauf
  3. Régis Christiaens
  4. Brent Machiels
  5. Wessel Krul
  6. Gerrik Decoster
  7. Bram Wauters
  8. Quinten Vandermeer
  9. Lars Daniëls
  10. Luuk Herben
verslag: 

De wedstrijd in Schakkebroek, ingericht door de supporters van Brent Machiels is gewonnen door het Waaltje Martin  Delcommune. Hij toonde zich de snelste in een massaspurt.
Ondanks de strakke wind, het vele bochtenwerk en ook elke ronde een stuk vals plat, raakte niemand van de … deelnemers uit de greep van de groep. De ploegmaats Arne Brouwers als Quinten Vandermeer waren nochtans bijzonder actief. Even leek de Nederlander Knul een kloofje te kunnen slaan. Maar langer dan een halve ronde kon hij het peloton niet voorblijven. Meer muziek zat er in een uitval van Cloux en Schoonbroodt die tien seconden pakten. Schoonbrood kon echter het tempo niet blijven aanhouden en moest afhaken. En toen provinciaal kampioen Lars Daniëls alle registers open gooide was ook Cloux eraan voor de moeite.
Een massaspurt kondigde zich aan. Een kolfje naar de hand van de plaatselijke Brent Machiels. Zeker omdat het met de wind in de rug echt iets was voor jongens met pure snelheid in de benen. En dat Machiels zoiets kan bewijs hij meermaals als aspirant. Doch nu kon hij zijn pure snelheid niet helemaal aanspreken omdat hij op 150 meter van de streep wat ingesloten raakte. Delcommune, die twee weken geleden ook al de snelste was in Brustem, zette zich van ver op kop en hield stand. Machiels werd vierde.