Sebastian Lowie

Wie vangt deze gouden vis?

Tot voor kort kenden weinig Limburgse wielerliefhebbers Sebastian Lowie. Maar de knaap uit Rosmeer is goed op weg om daar verandering in te brengen. Na zijn zege van woensdag in Rukkelingen heeft hij zichzelf nog wat meer in de spotlights gezet.
Daar was hij de jongste weken al goed mee bezig. Zo werden hij heel recent vierde in Lommel en Rosmeer en derde in Dilsen en Peer. Vooral afgelopen zaterdag in Peer maakte hij indruk. Toen Lefeber en Pemen wegreden was hij de enige van een weliswaar beperkt deelnemersveld, die de kloof nog kon overbruggen. Onderweg deed hij meer dan zijn werk en reed bijzonder gemakkelijk. Dat hij pas derde werd had zeker te maken met zijn beperkte sprinterscapaciteiten, maar ook met een loskomend balhoofd van zijn fiets dat hem op de kasseitjes van het stadscentrum toch verhinderde om in de sprint voluit te gaan.
Woensdag in Rukkelingen was spurten niet nodig. Daar fietste hij alle tegenstanders, een sterk lot Amerikanen incluis, op ruim twee minuten.
Hopelijk doet deze prestatie wat belletjes rinkelen bij ploegleiders. Momenteel maakt Lowie nog deel uit van de club BMX Vlijtingen. Zoals velen, kreeg ook hij samen met zijn tweelingbroer Daniel via het BMXen de smaak van het wielrennen te pakken. Terwijl broer Daniel al gestopt is boxer wil worden, heeft Sebastian zijn hart aan het wielrennen verloren. “Hij doet er bijzonder veel voor”, weet papa Antoine. “Volgend jaar wordt hij belofte en het zou tof zijn mocht hij ergens in een ploeg een plaatsje krijgen. Maar Sebastian is er niet de persoon naar om zichzelf te gaan aanprijzen. Ik hoop dat zijn prestaties van de jongste weken bij hen in het oog springen. Het zou jammer zijn, mocht hij zich niet verder kunnen ontplooien.”
Dat zou inderdaad jammer zijn. Vermits deze jonge nog maar sinds vorig jaar koerst, heeft hij ongetwijfeld nog een grote groeimarge. De ploeg die hem binnenhaalt, zou wel eens een gouden zaak kunnen doen.

Share