Ster: Landen-Landen

Datum: 
27 mrt 2016
Categorie: 
jun
Dln: 
192
Toptien: 
  1. Robin Blummel
  2. Bas Ottevanger
  3. Laurens Huys
  4. Gilles Borra
  5. Jasper Philipsen
  6. Vincent Hoppezak
  7. Lewis Buylley
  8. Jens Reynders
  9. Jens Vanoverberghe
  10. Arnthon Charmig
verslag: 

De eerste rit met start en aankomst in Landen werd vooral gekenmerkt door tal van valpartijen waardoor heel wat renners uit de wedstrijd verdwenen. De wind was daar zeker niet vreemd aan.
Jasper Philipsen kon zijn gele trui, die hij door zijn overwinning in de proloog had bemachtigd, behouden al heeft dat hem en zijn ploeg heel wat energie gekost.
Uiteraard zijn de verschillen na zo’n proloog van 6km nooit groot. En uiteraard is dan bijna elke aanval gevaarlijk. Daardoor moest Jaspers ploeg constant aan de bak want uiteraard wilden ze wat graag dat gele kleinood om de schouders van Jasper houden.
Een keer leken ze in een gunstige positie te zitten toen Jordi Meeus, achtste in de proloog, mee ging met een sterke kopgroepje van tien. Omdat Jordi daarvan de best geklasseerde was, zaten de jongens van Balen even op hun gemak. De tien namen een halve minuut maar werden dan toch weer gegrepen.
Ondertussen raakte de energie bij de ploegmaats van Philipsen op waardoor de leider er op het laatste alleen voor stond. Toen hij dan op ongeveer twintig kilometer van het einde ook nog lek reed, werd het echt warm voor hem. Maar Jasper kwam terug reed in de finale zelf nog een gat dicht op een groep van veertien waarbij heel wat renner van Avia. Toen in de slotkilometers dan vier renners (Blummel, Ottevanger, Huys en Borra) een kloofje sloegen moest hij even passen. Maar uiteindelijk bleek Philipsen toch nog sterk genoeg om met groot machtsvertoon de spurt van de groep te winnen. “Jammer dat die vier nog konden wegrijden want ik had uiteraard graag in die gele trui gewonnen”, aldus Jasper. “Maar daarvoor kwamen we in slotfase net één mannetje te kort om de kloof te dichten.”
In een spurt met vier haalde de Nederlander Blummel het voor zijn landgenoot Ottevanger. Blummel moest in de proloog 20” toegeven op Philipsen maar verkleint die achterstand nu drastisch.