Ster van Zuid-Limburg

Datum: 
11 okt 2020
Categorie: 
jun
Dln: 
143
Toptien: 
  1. De Lie Arnaud
  2. Ladang Miguel
  3. Debruyne Ramses
  4. De Meester Milan
  5. De Neve Arthur
  6. Oosterlinck Joes
  7. Uijtdebroeks Cian
  8. orins Robin
  9. Inion Sander
  10. Delahaye jens
verslag: 

 

De mini-editie van de Ster is gewonnen door het Waaltje Arnaud De Lie. Hij haalde het in een spurt met drie. Met als Limburgse sponsor Crabbé en Danny Vanderaerden als ploegleider was deze ook een klein beetje een Limburgs succes.
Met De Lie als winnaar mag de organisatie weer een grote naam bijschrijven op het palmares want van deze De Lie wordt toch wel wat verwacht. Het was voor hem in dit zo goed als gehalveerde seizoen al zijn 13de overwinning. Maar de mooiste prestatie van deze gewezen kampioen van België was toch wel die derde plaats op het EK, waar hij op amper een banddikte van goud sneuvelde.
Natuurlijk is de overwinning in deze Ster niet te vergelijken met de voorgaande edities waar telkens grote namen de slotrit wonnen. Dit keer moest je niet drie dagen diep gaan om te winnen en was het internationaal gezelschap miniem. Geen Britten, Amerikanen en Denen. Dus de zeges van Quinn Simmons van vorig jaar, die toen enkele maanden later junioreswereldkampioen werd (nu prof bij Trek) en daarmee hetzelfde deed dat de Remco Evenepoel (winnaar van de slotrit van de Ster in 2018) en Mauri Vansevenant (in 2017) mogen iets  hoger worden ingeschat. Toch dicht men ook De Lie een grote wielertoekomst toe. Volgend jaar zal hij in zijn eerste beloftenseizoen de stiel verder leren bij het U23 team Lotto-Soudal.
Zijn zege in deze Ster heeft hij zeker niet gestolen. Samen met Roelen en Raschaert reageerde hij op een aanval van Limburger Senne Thonnon en Miquel Ladang. Even later sloot ook Debruyne aan. Dit zestal pakte een halve minuut. Maar toen De Lie op 20km van het einde op de hellende strook richting aankomst hard doortrok konden enkel nog Ladang en Debruyne mee. Twee vluchtmaats die in een lastige sprint bergop geen verhaal hadden tegen de kracht en sprintsnelheid van Arnaud De Lie. Voor iedereen die hem nog niet kent alvast een naam om te onthouden.