STER Wouters de absolute zegekoning

Het Limburgs wegseizoen werd afgelopen zondag in Lommel afgesloten. Een ‘gebroken’ jaar waarin in onze provincie slechts 41 wedstrijden, werden georganiseerd.
Limburgse vaandeldragers per categorie waren nieuweling Roy Sentjens, de juniores Senne Thonnon, Jonathan Vervenne en provinciaal zegekoning Senne Hulsmans. Bij de eliten stak Rutger Wouters er andermaal met kop en schouders boven uit. In 40% van zijn verreden wedstrijden won hij. Bij de beloften toonde Genkenaar Milan Fretin zich als 20-jarige zeker profwaardig is door naast twee overwinningen vooral tal van ereplaatsen in grote wedstrijden te behalen.
Maar liefst 19 overwinning behaalde de 30-jarige Rutger Wouters uit Koersel van wie het onbegrijpelijk is dat hij nooit een profcontract kon versieren. “Ik hoop er nog één zege bij te om zo op het mooie ronde getal van 20 te eindigen" aldus Wouters. "Dat kan want ik rij deze week nog een wedstrijd in West-Vlaanderen en dan trek ik voor tien dagen naar de Ronde van Burkino Faso. Organisator Herman Beysens heeft me daarvoor gevraagd. Het is een 2.2-wedstrijd die wordt onderschat maar bijzonder professioneel georganiseerd is. Ik ga er niet naartoe louter voor het avontuur maar om iets te presteren."
Twee jaar geleden sloot Rutger het seizoen af met 30 overwinningen. “Ook een mooi getal”, lacht hij. “Gezien we dit jaar pas half juni de competitie konden aanvatten, ben ik met die 19 zeges (tot nu toe) zeer tevreden. Op 53 gereden wedstrijden is  dat een winstpercentage van 40. Beter kan bijna niet.”
In tegenstelling tot de voorgaande jaren staat daar dit keer geen nationale titel tussen. “Vorig jaar werd ik tijdritkampioen. Het jaar voordien kampioen op de weg. “In de tijdrit stuitte ik dit jaar op iemand die beter was. En tijdens het BK op de weg kreeg ik met pech af te rekenen. Graag had ik een paar zeges willen inruilen voor een titel. Als je die trui één keer gedragen hebt, weet je wat dit waard is. Het streelt je ego, je wordt overal herkend en gewaardeerd. Ook bij de renners. Zo moest ik bijvoorbeeld vroeger knokken om voor een sprint in iemands wiel te geraken. Sinds ik kampioen werd, wordt er geknokt om in mijn wiel te zitten. Een wereld van verschil.” 

Share