Trixxo Ster wordt UCI-wedstrijd

Een klein jaartje geleden liet Omer Bovy, vader van de Ster van Zuid-Limburg, zijn kind los om onder leiding van een nieuw team verder te groeien. De Ster werd onder meer omgedoopt tot Trixxo Ster van Zuid-Limburg. De eerste editie onder die vlag is ondertussen al gepasseerd en werd zeker een succes. Maar men wil van de Ster een echte topwedstrijd maken op internationaal niveau. En daar is men in gelukt. Op de zopas verschenen UCI kalender voor juniores prijkt nu ook de Trixxo Ster van Zuid-Limburg die in 2023 zal doorgaan van 7 tot 10 april.
Hiermee komt deze Limburgse driedaagse in een mooie rijtje van andere Belgische topwedstrijden te staan zoals onder meer Nokere Koerse, Gent-Wevelgem, de Guido Reybrouck-Classic, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Vlaanderen voor juniores, Aubel-Thimister-Stavelot, de driedaagse van Kontich, de Keizer der juniores en La Philippe Gilbert.
Ook staat de Ster nu op hetzelfde UCI-niveau als de tot de verbeelding sprekende internationale wedstrijden zoals Parijs-Roubaix voor juniores, de Vredeskoers, de Classique des Alpes, om er maar enkele te noemen.

 

Share