Zutendaal

Datum: 
16 apr 2016
Categorie: 
el/bel
Dln: 
101
Toptien: 
  1. Jens Schuermans
  2. Rutger Wouters
  3. Sven Moris
  4. Glen Van Herck
  5. Tom Mertens
  6. Robert Solberg
  7. Kristof Houben
  8. Pieter Van Oierschot
  9. Joren Segers
  10. Tom Vermeiren
verslag: 

Nadat hij het vorige week in Beringen in de mountainbikewedstrijd Adri van der Poel bijzonder lastig maakte, liet Jens Schuermans in Zutendaal tijdens een wegwedstrijd iedereen naar adem happen. Hij was de motor van een ontsnapping van elf en verraste in de slotkilometer iedereen met een late maar vooral snedige demarrage.

Voor Schuermans was dit eigenlijk een trainingswedstrijd als voorbereiding op een zware mountainbikecampagne waarin hij moet knokken voor een Olympisch ticket. In zijn planning stond voor het afgelopen weekend de Arden Challenge. Een vierdaagse rittenwedstrijd waarin hij vrijdag derde werd. “Maar omdat mijn vriendin zaterdag een feestje gaf, wilde ik tijdig terug thuis zijn en daarom verkoos ik om in Zutendaal te komen rijden.”
En de tegenstand heeft het geweten. Schuermans ging mee met de beslissende vlucht van elf die zich nog voor halfwedstrijd vormde. De elf sloegen meteen een beslissende kloof en streden voor de zege. Eerst ging Joren Segers zijn kans. Daarna was het Sven Moris die de tien anderen probeerde te verrassen. Maar uiteindelijk was het Schuermans die een gaatje kon slaan en winnen. “Joren Segers ging op de laatste helling op minder dan een kilometer van de meet aan. Ik reageerde en ging meteen door en kon een kloofje slaan. Dat volstaat voor winst. Ook al zijn wegwedstrijd louter een voorbereiding voor mij, toch ben ik bijzonder blij met deze zege. Vorige week in Beringen voelde ik me al zeer goed. Dit is daar samen met die derde plaats van vrijdag een bevestiging van.”

Schuermans zal volgend weekend niet deelnemen aan de eerste wereldbeker mountainbike in Australië. “Omdat die voor ons Belgen niet meetelt om de kwalificatie voor Rio te halen, heb ik die geskipt.  Zowel voor de heen– als de terugreis moet je toch een paar dagen van de fiets blijven wat niet goed is voor de conditieopbouw. Bovendien heb ik altijd nogal wat last van de jetlag. Daarom concentreer ik me liever op het EK en de twee Europese wereldbekers waarin  we ons moeten proberen te kwalificeren voor Rio.”

De tweede plaats in Zutendaal ging naar Rutger Wouters die de spurt van de kopgroep won. Jammer dat Schuermans nog net door de mazen van het net glipte? “Uiteraard maar hij was gewoon de sterkste van onze groep. Toen hij op die laatste helling ging kon niemand reageren”, aldus een sportieve tweede.