De Schutter wint een elitenkoers

Vaak wordt er over al wat oudere renners gezegd: “Als ze er vroeger zoveel voor gedaan hadden dan vandaag, dan waren ze mogelijk als coureur een stuk verder geraakt.”
John De Schutter uit Zutendaal maar vandaag woonachtig in Lummen is zeker zo iemand. Van heel wat renners horen we regelmatig dat hij bijzonder gepassioneerd bezig is en keihard traint. En dat moet ook wel want zijn resultaten, weliswaar bij de elite3 en in de zogenaamde ‘wilde bonden’ liegen er niet om.
Maar ook in de wedstrijden voor elite2 en beloftn waar hij regelmatig aan deelneemt, drukt hij steevast zijn stempel. Meer zelfs: zopas behaalde hij in Nieuwerkerken-Waas de overwinning. In een spurt met vier troefde hij onder meer Daan Mariën, Senne De Meyer en de Nieuw-Zeelander Jonty Harris af.
En in Limburg is hij niet alleen. Negen Limburgers behaalde overwinningen in elitenwedstrijden. Daarvan zijn er met Timothy Stevens, Vinny Bzdenga, Carlo Porco en nu John De Schutter vier met een elite3 en mastervergunning.
Al zou Bzdenga al een hele tijd een licentie van elite2 hebben, maar hij rijdt (en wint) toch nogal wat nevenwedstrijden bij bonden zoals de Vlaamse wielervereninging en ECW, waar men officieel van Cycling Vlaanderen niet aan mag deelnemen. Doch aangezien het aantal wedstrijd zo fel gedaald is, lijkt het alsof men wat dat betreft nogal veel door de vingers ziet.
Ook de broers Porco zouden zijn overgeschakeld van een mastervergunning naar eentje van elite2 om op die manier aan het Belgisch kampioenschap te kunnen deelnemen.