Dubbele winst en eindwinst voor Sentjens in Gironde

Sente Sentjens nam met zijn team Acrog-Tormans deel aan de tweedaagse rittenwedstrijd Tour de Gironde met op zaterdag een individuele tijdrit over 10km en een rit in lijn van 95km over geaccidenteerd terrein. Ook zijn Limburgse ploegmaats Tristan Jannes en Cisse Pauwels waren van de partij.
Sentjens toonde meteen zijn kaarten door de proloog te winnen en dus ook de gele leiderstrui. Hij haalde het met 2” voorsprong op Ben Wiggins, Europees kampioen puntenkoers en jawel, de zoon van onder meer tourwinnaar Bradley Wiggins. Jasper Schoofs uit Balen werd derde in die tijdrit en dit op amper 3” van winnaar Sentjens.
De eerste leider hield het daar niet bij want ook in de namiddagrit toonde hij zich de sterkste en snelste van een kopgroep van ongeveer 20 renners. In het algemeen klassement verstevigde hij zo zijn leiderspositie tot 17”. Zondag wachtte de renners een vrij vlakke rit van 105km die eindigde op een massaspurt en gewonnen door Liam Van Bylen, ploegmaat van Sentjens die dus ook de eindwinnaar werd van deze rittenwedstrijd en zo in één weekend drie zeges bij op zijn palmares schrijft.