Fleur Moors wint en Anna Vanderaerden valt

Anna Vanderaerden en Fleur Moors zijn klaar voor het Europees kampioenschap van volgende week. Dat toonden deze Limburgse meisjes-juniores alvast in de Watersley Ladies Challenge. Een driedaagse rittenwedstrijd tellend voor de Nationscup en dus met enkel nationale ploegen aan de start.
Het begon vrijdag met een proloog van 2,8km in het Tom Dumoulin Park in Sittard. Zaterdag trok men door Belgisch Limburg met start in Neerharen en aankomst in Mopertingen. De slotrit ging over 95km met start en aankomst in Watersley.
Zowel de proloog als de Belgisch-Limburgse rit met aankomst in Mopertingen werden gewonnen door de Italiaanse junioreskampioene Federica Venturelli. Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. De Italiaanse werd dit seizoen immers ook 2de in de Ronde van Vlaanderen vooral 3de in de tijdrit van het WK en 4de in de wegrit (net na Fleur). Maar Fleur en Anna lieten zich niet intimideren en presteerden sterk. Anna spurtte in Mopertingen naar een in dat sterk internationaal gezelschap knappe 3de plaats.
Fleur werd 6de in de proloog en 7de in de zaterdagrit maar pakte vooral in de slotrit zwaar uit door in de sprint voor de eerste plaats de Italiaanse kampioene te verslaan. In het algemeen klassement houdt Venturelli de bovenhand op Fleur Moors.
De slotrit werd ontsierd door een valpartij op 75 meter van de finish waarbij ook Anna Vanderaerden betrokken was. Een kwetsuur aan de elleboog baart haar zorgen. Hopelijk komt haar EK niet in gevaar. Aanstaande donderdag moet ze immers aan de slag in de Mixed Relay, zondag in de wegrit.

De jongens juniores gingen zich in de Keizer der juniores in Koksijde tonen. Ook voor hen een tijdrit en twee ritten. Jarno Widar tankte daar met het oog op het EK nog wat extra vertrouwen. Hij werd derde in het eindklassement.