GP Vermarc

Dit meldt de site van cycling Vlaanderen: op zaterdag 15 mei 2021 organiseert Vermarc Sport de GP Vermarc. Ook onze regionale selectie, onder begeleiding van coach Dirk Onghena, staat helemaal klaar om het beste van zichzelf te geven.
De selectie van zeven renners bestaat uit: Tuur Dens, Sander Rietjens, Luca De Meester, Aaron Stockx, Michel Hillen, Kenneth Caethoven en Elias Maris.
Opvallend is dat er vanuit elke Vlaamse provincie één of twee renners werden geselecteerd, met uizondering voor Limburg. 
De deelnemerslijst wordt getopt door Mark Cavendish. Verder staat ook Tim Wellens aan de start en maakt Thibau Nys zijn debuut in het profpeloton op de weg. Om alles veilig te houden zal de aankomst- en startzone afgesloten zijn voor het publiek.

Koersen in Lommel

Provinciaal coach Kevin Hulsmans had gehoopt tijdens de maand maart in het Kristalpark in Lommel koersen te kunnen organiseren. Dat kon helaas om de ons allen gekende reden niet doorgaan.
Maar Kevin beloofde dat hij het opnieuw zou proberen van zodra het opnieuw mocht.
En hij houdt woord.
Zopas maakte hij bekend dat er op zondag 27 juni twee nieuwelingenwedstrijden zullen georganiseerd worden. “Omdat het aantal inschrijvingen voor een wedstrijd gelimiteerd is en we zoveel mogelijk renners de gelegenheid willen geven om te koersen zullen we één wedstrijd voor eerstejaars en eentje voor tweedejaars nieuwelingen organiseren.”
Inschrijvingen kan via de site van Cycling Vlaanderen.

Zet de koers niet plat

58 Vlaamse sportfederaties, 20.000 sportclubs en 1,4 miljoen sporters lanceren open brief aan Overlegcomité en GEMS: "Zet sport niet langer op de reservebank".
Beste leden van het Overlegcomité,
Beste experten,
De sportclubs en -federaties zitten op hun tandvlees. Leden haken af, eisen hun lidgeld terug of willen volgend seizoen geen lidgeld meer betalen. Een deel van de 300.000 vrijwilligers, de broodnodige helpende handen die onze clubs draaiende houden, zegt zijn of haar geliefde club vaarwel. Scheidsrechters en trainers stellen hun eigen jarenlange engagement in vraag. We vragen op het volgende Overlegcomité een belangrijke houvast voor de 20.000 Vlaamse sportclubs en 1,4 miljoen sportende Vlamingen. Haal ons eindelijk van de reservebank. Een exitplan voor corona is niet compleet zonder een prominente plaats voor sport.
Collectieve mentale dip
Elke dag of week een vaste sportafspraak geeft mensen een fysieke én mentale boost. Maar wetenschappelijk onderzoek van de KU Leuven, UGent en VUB naar de impact van corona op ons welzijn, is duidelijk:

Giro d'Italia 2021

Dit is een site die vooral bedoeld is om de Limburgse wielerjeugd een forum te bieden. Sites voor profs zijn er genoeg. Toch willen we (ook omdat er over jeugdwielrennen momenteel weinig te vertellen valt) dit keer de Giro volgen en er vooral onze eigen kijk en mening over geven. Na elke rit geven we een kleine terugblik, gezien vanuit het oogpunt van mezelf, geen kenner maar toch met al 45 jaar wielerervaring. Eerst als renner (of meer pelotonvuller) en daarna als krantenschrijver (met vooral oog voor de Limburgse renners en wedstrijden) die het wielrenner als één van zijn grote hobby's beschouwt en het op de voet volgt. Ook deze Giro dus. 
Je kan via de link in het menu naar onze GIROPAGINA. 

Dan toch geen Ardense Pijl

Zoals Remco Evenepoel uitkijkt naar zijn eerste wedstrijd aanstaande zaterdag, zo ook deden tal van beloftevolle jongeren dat voor de voor velen eerste wedstrijd van het seizoen, namelijk de Ardense Pijl die zondag zou plaatsvinden met start en aankomst in Stavelot. Helaas kregen de organisatoren woensdagnamiddag van de wielerbond een njet.

Koersen in Hasselt geskipt

Traditiegetrouw organiseert Het Vliegend Wiel Rapertingen elk jaar twee jeugdwedstrijden: eentje voor juniores en eentje voor eliten z/c en beloften. Vorig jaar konden die om de gekende reden niet doorgaan. Voor dit jaar staan de wedstrijden op 25 juli en 2 augustus op de kalender ingepland. “Maar ook nu zullen we deze koersen moeten afgelasten”, aldus Karel Froidmont van de organiserende club. Neen, niet omwille van corona want laten we hopen dat er tegen die tijd toch weer mag gekoerst worden. Maar nu kunnen onze wedstrijden niet doorgaan omdat we geen parcours hebben.

Motivatieposter van Sport en Moedig

Renners, bestuursleden, trainers, begeleiders en verzorgers van wielerclub Sport en Moedig Genk zijn te bewonderen op een grote poster. Door de coronamaatregelen zijn er al maanden geen wielerwedstrijden. "En ook de trainingsschema's moeten we continu bijsturen", zegt voorzitter Benny Schurgers van Sport en Moedig Genk. Om renners, club en supporters een hart onder de riem te steken, heeft hoofdsponsor Mecona uit Oudsbergen een poster laten drukken. Op de poster staan alle renners en bestuursleden met naam en functie.

Nog steeds niet koersen

De naar competitie snakkende wielerjeugd moet nog even op haar honger blijven zitten. Had men gehoopt begin mei opnieuw te kunnen koersen, dan wordt het nog minstens wachten tot 16 mei. Tot dan worden alle jeugd- en amateurwedstrijden on hold gezet.Ongetwijfeld een kleine ramp voor de koersende jongeren. We vroegen aan Dries Hollanders en Rutger Wouters, allebei begaan met het jeugdwielrennen en trainer van heel wat jonge rennertjes, hoe erg het is.

Pagina's