Hebben het geprobeerd maar nu gestopt

Een jaar geleden werden Sander Lemmens, Angel Deckers, Jente Boons en later ook Genkenaar Ben Hermans (neen niet DE Ben uit Diepenbeek) toegevoegd aan het Limburgs lijstje van continentale renners. Stuk voor stuk talenten op zoek naar een profcarrière.
Ze hebben het geprobeerd maar werden ofwel door zichzelf ofwel door anderen niet goed genoeg bevonden. Ondertussen hebben ze allemaal de fiets aan de haak gehangen en halen sommigen die er enkel nog vanaf om een tochtje met vrienden te maken.
Sander Lemmens leek nochtans het meeste kans op slagen te hebben. De Renner van Tarteletto kwam tijdens nogal wat televisiewedstrijden heel vaak in beeld. Twee seizoenen geleden was hij een vrij succesvol veldrijder in de B-wedstrijden. Maar hij wilde alles op de weg zetten. Het heeft hem niet gebracht wat hijzelf had verwacht en hield het voor bekeken.
Angel Deckers kreeg de kans bij het continentale team Minerva om zich te bewijzen. Maar onder meer omdat het team ophield te bestaan moest hij op zoek naar wat anders. Dat werd uiteindelijk een opleiding als militair. Indien die achter de rug is, wil hij proberen om een militair sportstatuut te bekomen. Dus hij heeft een mogelijke wielercarrière nog niet helemaal opgegeven.
Jente Boons maakte vorig seizoen deel uit van het BEAT Cycling Team. Een uitgelezen kans die hij door omstandigheden niet altijd kon pakken. Op zijn uitslagenlijst van 2022 staan te veel DNF’s en dat bleek niet goed genoeg voor een jaartje extra.
Ben Hermans (niet de prof Ben Hermans) verraste tijdens de loop van het seizoen plots toen de 20-jarige Genkenaar bij Sport en Moedig Genk werd weggepikt door het Tartelettoteam. Daar kon hij ook dit seizoen nog terecht maar tijdens de winterse voorbereiding besliste Ben om er mee te kappen.