Vier keer HOERA voor Jarno Widar

Het nationale junioresteam trok naar Italië voor de nationscupwedstrijd Giro della Lunigiana, een vierdaagse rittenkoers met heel wat klimwerk. Aan boord drie Limburgers: Niels Driesen, Aless De Bock en Jarno Widar. Deze laatste behaalde er twee ritzeges, het punten- en bergklassement. Dus vier keer HOERA voor Jarno Widar.

De renners moesten tijdens de eerste dag twee wedstrijden afwerken van om en bij de 50km. Tijdens de voormiddagrit maakte Widar als enige landgenoot deel uit van een groepje van tien renners die voor de zege spurtte. De knaap uit Wellen haalde het met ruim verschil. Hij versloeg de Noor Jorgen Nordhagen, op het jongste WK 4de en 6de in tijd- en wegrit. De Fransman Matys Grisel, winnaar van onder meer Parijs-Roubaix voor juniores en volgend jaar bij het developmentteam van Lotto-Dstny ploegmaat van Widar, werd 3de. Italiaans kampioen Simone Gualdi finishte als 4de. Grote namen dus die ‘onze’ Widar versloeg. En alsof dit nog niet genoeg was, won Widar ook de namiddagrit. Hij ging andermaal Nordhagen vooraf. De Deen strandde nu op 3” van de Belgische kampioen.

De tweede dag, tijdens een rit met drie lastige beklimmingen waarvan de laatste 15km lang aan een gemiddelde stijgingspercentage van 6%, verloor de nationale kampioen ruim vier minuten. Maar zaterdag herpakte hij zich in een andermaal zware klimrit, zat in de kopgroep en finishte als 4de. Met twee ritzege en een 4de plaats werd hij met ruim verschil eindwinnaar van het puntenklassement. Maar bovendien werd hij ook laureaat van het bergklassement.
Aless De Bock werd 21ste in het eindklassement en Niels Driesen 51ste.