Jarno Widar wint Kuurne

De manier waarop Wellenaar Jarno Widar aan zijn tweede seizoen als junior is begonnen laat voor de rest van het seizoen het allerbeste verhopen. Zijn eerste afspraak was Kuurne-Brussel-Kuurne, een qua parcours maar zeker qua internationaal deelnemersveld prestigieuze koers voor juniores, een jaar geleden gewonnen door die andere beloftevolle Limburgse junior Sente Sentjens.
Dat Widar won is afgaand op zijn prestaties van vorig jaar, niet zo verwonderlijk. Wel de manier waarop was groots. Hij maakte er een indrukwekkende solo van ruim 30km van die hij met meer dan een minuut voorsprong op de Slovaak Erzen Zak succesvol afrondde. Jarno was al mee toen na 10km zich een kopgroep van 15 renners vormde. Op de Trieu dunde hij die kopgroep uit en op de kasseien van Bellegem vond hij het welletjes en ging solo.
Die vroege vorm etaleerde hij ook vorig jaar al door toen als eerstejaars Opwijk en Nokere Koerse te winnen. Maar daar bleef het niet bij want tussen zijn zeven overwinningen zaten ook nog enkele pareltjes zoals de GP Patton, Jemeppe (BvB) en begin oktober La Philippe Gilbert met aankomst op La Redoute.

Jarno Widar wint Kuurne-Brussel-Kuurne