Julie Brouwers beloftenkampioen

Na Fleur Moors bij de junioren reed ook Julie Brouwers, afkomstig uit Ham, onbedreigd naar de Belgische kampioenentitel bij de beloften. Met anderhalve minuut voorsprong rijfde de dolgelukkige Brouwers haar gouden medaille binnen, tot groot jolijt van haar geëmotioneerde entourage.

Nog zompiger en zwaarder ten opzichte van de eerste crossen op zaterdag. Het parcours op het BK in Lokeren trok door de gietende regenval steeds diepere sporen in het veld en de aangezichten van de deelnemers. Sanne Cant won bij de elite, voor een door pech afgestopte Marian Norbert Riberolle en Alicia Franck.

Snel stak ook Julie Brouwers haar kopje op, als zesde in de wedstrijd en eerste bij de beloften. Overmand door emoties deelde ze knuffels en kussen uit aan haar dolblije familie. “Die emoties komen van diep”, vertelde een glimmende Brouwers aan de streep. “Ik heb echt naar deze dag toegeleefd, mijn familie ook. Iedereen had de voorbije dagen veel stress, die er nu uitkomt. Ook dat hele gezondheidsverhaal met mijn papa (vader Gerry Brouwers overleefde ternauwernood een coronabesmetting, nvdr.) speelt daar nog in mee. Het is op het BK al enkele keren misgelopen, maar nu pakte het wel goed uit.”