Nog een ereplaats erbij voor Yoram Knaepen

Er staan weliswaar al twee overwinningen op de zegelijst van Lummenaar Yoram Knaepen. Maar een zege in een hele grote wedstrijd zou ook nog mooi zijn. Ereplaatsen in dat soort wedstrijden heeft hij al genoeg. In Koksijde, de derde van zes wegwedstrijden die tellen voor de Beker van België was het bijna zover. Helaas niet eerste maar vierde. Weer een ereplaats erbij in een grote wedstrijd.

Negen keer de Hoge Blekker over en vooral de felle wind maakten de wedstrijd vrij lastig. Vier renners gingen al snel aan de haal. Ze pakten driekwart minuut maar toen op 20km van het einde vier renners in de achtervolging gingen met daarbij Limburg kampioen Yoram Knaepen, werd de kopgroep net bij het ingaan van de laatste ronde uitgebreid tot acht.

Knaepen is vrij snel en had zeker zijn kans. Toch moest hij op de streep vrede nemen met een vierde plaats. “Ik denk dat ik derde ben”, zei hij net na de streep. Niet dus waardoor hij net het podium miste. “Ik hoopte echt op winst. In een spurt met de wind vol op de neus, probeerde ik zo laat mogelijk uit het wiel te komen. Maar toen ik vol wou aanzetten, liepen plots de benen vol. Wellicht heb ik onderweg, toen we op zoek gingen naar de vier leiders te veel op kop gereden.”
De zege ging naar Thibau Vandamme die al aan zijn zesde zege toe is, waaronder het BK tijdrijden, de topcompetitiewedstrijd in Vorserlaar en nu dus ook een Bekerwedstrijd in Koksijde.

Dus nog maar eens een ereplaats bij in een grote wedstrijd voor Knapen. Yoram is een sterke beer maar wint ondanks toch wel snelle benen, niet zo vaak. Het verleden heeft uitgewezen dat dit als nieuweling niet zo erg hoeft te zijn.

Zijn ploegmaat Yasu Vervoort wint wel gemakkelijk. Maar dus niet in Koksijde. Hij finishte als elfde. “Nochtans waren de benen en mijn waarden goed. Dus wat dat betreft ben ik tevreden. Over de uitslag iets minder. Tijdens de eerste koershelft heb ik het een paar keer tevergeefs geprobeerd. Daarna heb ik me even achterin het peloton gezet. Net op dat moment reed het groepje met Yoram Knaepen weg. In de spurt zou ik mijn kansen opofferen voor Siebe Oliviers. Maar dat zat niet meer in het wiel en dus heb ik maar zelf gesprint en werd ik derde van de groep.” Gerben Van Riet van Ulbeek en rijdend voor Sport en Moedig Genk ging Vervoort net vooraf en werd dus tiende.