Ook Noah Coninckx derde in Gent-Wevelgem

In de jeugdwedstrijden van Gent-Wevelgem was er brons voor Sente Sentjens en Anna Vanderaerden bij de juniores jongens en dames. Maar ook bij de nieuwelingen, wedstrijd tellend voor de Beker van België, stond een Limburger op het podium. Daarvoor zorgde Noah Coninckx uit Helchteren. Hij werd in die categorie eveneens derde.
Gewonnen heeft nieuweling Noah Coninckx dit seizoen nog niet. Daardoor dat zijn prestaties allicht iets minder in de schijnwerpers staan. Maar die zijn wel fameus. Met uitzondering van zijn ploegmaat Yasu Vervoort is hij zonder discussie de meest succesvolle Limburgs nieuweling op dit moment. Hij reed nog maar zes wedstrijden. Zijn minste goede resultaat is een 7de plaats tijdens de openingskoers in Brustem. Nadien volgden er alleen maar podiumplaatsen. Derde in Zepperen, Ichtegem en afgelopen zondag in Gent-Wevelgem. Tweede in Mol en Ursel. Sterk dus.En dat is eigenlijk ook wat men van Noah Coninckx had verwacht. Hij stapte vorig seizoen veel belovend over de aspiranten naar de nieuwelingen. En zijn debuut mocht er ook best zijn met meteen een derde plaats in Brustem en een goede maand later al een eerste overwinning in Ledegem. Nadien stokte het wat als gevolg van een enkelbreuk waardoor hij een tijdje uit competitie moest en er pas weer in kwam toen zijn concurrenten op het toppunt van hun conditie verkeerde.
De eerste koersmaand van dit seizoen is hij dus sterk begonnen. En met zijn toch wel behoorlijk snelle benen kan die eerste zege niet meer ver weg zijn.