Opening van het seizoen in Villers-le-Temple

Zaterdag 25 februari werd het Belgisch wielerseizoen op gang geschoten. Niet alleen voor de profs (Omloop Het Nieuwsblad). Ook voor de andere categorieën. Dit gebeurde, zoals dat al jaren het geval is, in Villers-le-Temple. De overwinning bij de eliten en beloften (115 deelnemers waarvan er slechts 36 de finish bereikten) ging naar de 18- jarige Fransman Alexy Faure-Prost. Hij arriveerde solo met een voorsprong van bijna één minuut op de Duitser Justin Wolf. De tijdsverschillen waren enorm. Jerome Baugnies finishte als 5de op bijna zes minuten.

Voor de junioreswedstrijd verschenen er slechts 17 renners aan de start waarvan er slechts 9 de ganse wedstrijd uitreden. De overwinning in deze wedstrijd was voor de Nederlander Mika Vijfvinkel die de Amerikaan Jack Makohon vooraf ging.

De nieuwelingenwedstrijd, waarvoor er 20 renners het inschrijvingsblad tekenden, werd gewonnen door Edouard Claisse die daarmee zichzelf opvolgt want ook vorig jaar was hij op dezelfde plaats de beste in de openingskoers (toen als eerstejaars nieuweling). Later op het seizoen won hij toen ook nog onder meer de klimkoers in Herbeumont.