Pech blijft Cortjens achtervolgen

Die verdomde pech blijft Ryan Cortjens achtervolgen. De gewezen nationale veldritkampioen was lang buiten strijd met knieproblemen. Toen die van de baan leken, brak hij een beentje in de hand waardoor vorige veldritwinter voor een groot stuk de mist in ging.
Deze winter is zijn eerste als elite. Hij vond met 777 een nieuw team. “Ik hoop deze winter eens blessurevrij te kunnen fietsen”, aldus Ryan zopas tijdens voorstelling van zijn nieuw team.
Niet dus. Donderdag in Ardooie was het weer van dat. Ryan kwam daar ongelukkig ten val. “Ik kon niet meer op mijn voet steunen en er was een enorme zwelling rond de knie, wat niet meteen het beste laat verhopen”, aldus de Lanakenaar die binnenkort papa wordt. “We hebben bijna vijf uur op de spoed gezeten. De diagnose bleek uiteindelijk een scheur van 4 à 5 cm in de quadriceps. Volgens de spoeddokter zou ik minstens zes weken niet mogen fietsen. Dat zou een ramp zijn. Ik hoop stilletjes dat de ploegarts me eerdaags beter nieuws kan brengen. Maar wat het ook wordt, Een Cortjens geeft nooit op”, kan hij toch nog een beetje glimlachten.