“Quint never quit”

“Het leven bestaat uit plukken, durven en beleven”, aldus Hilde Quintens op haar facebookpagina. “Pas maandag beslist ik om donderdag samen met mijn zoon Jo Pirotte naar Veneto af te reizen. Jo Pirotte om zijn uiteen gespatte droom op het EK( lek na 13km) van vorige zondag terug te herkansen. Ik startte zonder zicht te hebben op wat mogelijk was nadat ik pas twee maanden geleden opnieuw de liefde voor het fietsen terug vond. Ik Leuven werd ik Belgisch kampioen gravel en tweede Europees.”
Op het WK in Veneto behaalde ze de derde podiumplaats. “Zonder een domme fout had er mogelijk zoveel meer ingezeten”, aldus Hilde. “Ik miste onderweg een afslag op het moment dat ik aan de leiding reed. Daardoor verloor ik meer dan vier minuten en kwam ik plaats vier terecht. Maar dat ”Quint never quit’ ‘shirt hebben ze destijds niet voor niets ooit voor mij gemaakt. Het zwaarste deel van het parcours moest nog komen en daar trappelde ik twee dames voorbij in de bergop. Zo behaalde ik brons. Voor mezelf een mooie troostprijs na een beestige wedstrijd. Eentje waar ik best kan mee leven.”