Sente Sentjens wint Vuelta Ribera del Duero

Terwijl Jarno Widar dit weekend in Italië het mooie ‘Limburgse’ weer maakte, deed een ander Limburgs talent Sente Sentjens dat in Spanje. Hij won het eindklassement van de Vuelta Ribera del Duero. Sentjens maakte tijdens de lastige openingsetappe met aankomst na een lastige beklimming, deel uit van een selecte kopgroep die voor de zege streed. Sente werd 6de met als toetje de leiderstrui van het tussenspurtenklassement.
Een dag later won zijn team de ploegentijdrit en werd Sentjens derde in de rit in lijn waardoor hij naar de tweede plaats in het klassement opschoof.
In de slotrit, waarin hij als 2de finishte, heeft hij samen met zijn sterk team een fantastische koers gereden. Hij verzamelde in totaal 12″ bonus terwijl leider Beloki maar 3″ kon sprokkelen. Dat leverde Sentjens de eindwinst op. “Ik ben bijzonder trots op mijn teammaats want zonder hen was me dit nooit gelukt”, aldus Sentjens na afloop. “Ik had het vooral tijdens het eerste gedeelte van de laatste rit heel moeilijk omdat daar nogal wat beklimming onder de wielen geschoven werden en ik vergeleken met de echte klimmers wat te kort kwam en even moest afhaken. Dankzij mijn ploegmaats heb ik het gat weer kunnen dichten. Het was een schitterend rondje met daarin zowat van alles. Ook was het tof om eens een ploegentijdrit te doen.”