Sterk nummer van Vervenne in Mol

Begin deze maand verraste belofte Jonathan Vervenne in Le Tour des 100 Communes het ganse pak met een late uitval in de slotkilometer. Goed voor zijn eerste seizoenszege. Zondag deed hij dat in de Zuid-Kempische Pijl of de GP prijs Wilfried Peeters in Mol-Sluis, een semi-klassieker van  150km nog eens over.
Na een eenmansvlucht van Warre Vangheluwe (ploegmaat van Vervenne) die vooral door de ploeg Lotto Dstny teniet werd gedaan, ontsnapte op ongeveer 25km van het einde een groep van tien renners, met Vervenne. Deze vlucht hield niet stand. Op 6km van de meet ging Vervenne alleen en als je tijdrijder Vervenne een gaatje geeft is het nog moeilijk om hem terug te pakken. Te moeilijk zo bleek want de Riemstenaar hield stand.
“We hebben de hele race aangevallen omdat we op het einde geen massasprint wilden hebben. Onze jongens bleven het proberen, werden teruggebracht, maar we gaven niet op en bleven de anderen onder druk zetten. Gust versnelde, toen Warre, toen probeerde ik het en slaagde er uiteindelijk in om vrij te komen. Ik wist dat ik tot dit soort solo-inspanningen in staat was en ik ben blij dat het gelukt is en dat ik opnieuw kon winnen voor dit fantastische team”, zei een opgetogen Jonathan na het succes van zondag.
Lees ook in HBvL

Jonathan Vervenne wint in Mol