Van Laer en Vervoort winnen in Zepperen

Geen Brussel-Zepperen tijdens het eerste weekend van maart zoals dat voor het coronatijdperk steevast het geval was. Wel koers in Zepperen met wedstrijden voor eliten/beloften en nieuwelingen gewonnen door respectievelijk Pieter Van Laer en Yasu Vervoort.

Jawel… weer Yasu Vervoort die daarmee een twee op twee behaalt. Een weekend eerder won hij in Brustem zijn allereerste nieuwelingenwedstrijd. Dat deed hij in Zepperen nog eens netjes over. Lang geleden dat we dit nog eens een Limburgse neonieuweling hebben zien doen. En weer deed hij het met bravoure. Eerst dichtte de knaap uit Maaseik een kloof op een kopgroep om die na een nieuwe demarrage in de steek te laten. Weer werd zijn vlucht als de week voordien netjes afgeschermd door zijn ploegmaats van Acrog-Tormans die voor een compleet ploegsucces zorgden want Yoram Knaepen en Noah Coninckx werden driekwart minuut na winnaar Vervoort tweede en derde.

Bij eliten en beloften ging de overwinning naar Pieter Van Laer, rijdend voor de ploeg van Johan Remels en ploegmanager Albert Derwael, tevens ook de organisator van deze wedstrijd. Daar was men dus begrijpelijk in de wolken met de winnaar. De wedstrijd, waarvoor er 147 renners aan de start verschenen, werd snel betwist. Maar met uitzondering van een gevaarlijke vlucht van elf renners, die een tweetal ronden vooruit bleven en onder meer door toedoen van Rutger Wouters in de kiem werd gesmoord, viel er niet zoveel te beleven. De verwachte massaspurt diende zich dan ook aan en daarin toonde dus Van Laer zich sneller dan Simon Daniëls uit Schulen die in afwachting dat hij eind deze maand naar Amerika afreist hier nog wat koersen wil meepikken.

Zie ook in HBvL

De uitslagen vind je op de uitslagenpagina