Vervenne wint nationale testtijdrit

Geen Jonathan Vervenne aan de start van het provinciaal kampioenschap tijdrijden voor beloften in Leopoldsburg. Hij ging aan de slag in de nationale testtijdrit in Poperinge waar alle toptijdrijders verwacht werden. Een toptijdrijder is Vervenne zonder discussie.
Vorig seizoen moest hij het meestal afleggen van Alec Segaert maar regelmatig was het verschil toen heel klein. Zo strandde Jonathan bijvoorbeeld op het BK tijdrijden op amper 1″ van Segaert die ondertussen naar de profs is overgestapt. Net als Lennert Van Eertvelt die toen 3de werd en momenteel even in diskrediet is gebracht omwille van een blijkbaar toegelaten product dat bijvoorbeeld in neusspray zit maar waardoor hij toch een positieve plas heeft afgeleverd.
Omdat zijn tegenstanders van vorig jaar prof werden, is Jonathan Vervenne momenteel de nummer één van België wat tijdrijden betreft. En dat heeft hij nog maar eens getoond. Hij legde de 22km af aan een gemiddelde snelheid van net geen 49km/u. Daarmee deed Vervenne (Soudal-Quick-Step Devo team) 36″ beter dan zijn naaste belager Robin Orins van het Lotto Dstny Development Team, de nummer vier van het BK tijdrijden anno 2022.
Ook prof Cian Uytdebroeks nam (weliswaar buiten competitie) deel aan deze tijdrit. Hij had 43″ meer nodig om de 22km vol te maken. Cian zelf was daar meer dan tevreden mee aangezien hij vooraf een tijdje van de fiets moest blijven wegens ziekte.