Voorlopig nog onbekend maar wel sterk

Tymo Luijsmans werd als eens tweede in Helchteren en vorig jaar ook tweede op het PK in Montenaken na Yoram Knaepen, maar zijn overwinning van zondag in de interclubwedstrijd in Celles, een wedstrijd tellend voor de Beker van België voor nieuwelingen, overstijgt dat in het kwadraat. 
De renner van Sport en Moedig Genk wist in de slotronde het peloton te verrassen en zo zijn allereerste zege te behalen. Meteen eentje die kan tellen. 

Momenteel is hij langs en in het peloton nog niet zo gekend. Misschien daarom dat de grotere namen zoals bijvoorbeeld de toppers van deze nieuwelingenlichting Verbrugge, Van Damme, Knaepen,… zijn aanval in de slotronde mogelijk een beetje onderschatte. Maar Tymo bleek sterk en hield stand. 
Ondanks het lastige parcours en ondanks tal van uitvalspogingen van ‘de grote namen’ bleek op het einde een groepspurt onvermijdelijk. “Mijn onbekendheid heeft zeker in mijn voordeel gespeeld”, meent de winnaar. “Onderweg had ik gevoeld dat de benen goed waren. Maar omdat de klimmetjes niet lang genoeg waren, wilde ik alles opsparen tot het einde. Toen ik dan ging, constateerde ik dat niemand meteen volgde. De laatste kilometer was zonder twijfel de langste uit mijn carrière. Maar ik hield stand en deze zege geeft me nu een pak vertrouwen voor de komende weken met onder meer het provinciaal kampioenschap in Kerniel op het programma.”