Wat een coureur is Jarno Widar

Wat een seizoen voor Jarno Widar. De nationale kampioen uit Wellen won dit jaar zowat alles wat van belang was in de juniorescategorie. De La Gilbert was zijn laatste hoofddoel en ook daar heeft hij gedomineerd.

Sinds enkele jaren bestaat La Philippe Gilbert uit twee etappes. Zaterdag aankomst in La Gleize en zondag op La Redoute.
Ondanks het toch geaccidenteerd parcours eindigde de zaterdagetappe op een spurt met een zeer grote groep. Winnaar werd Lars Vanden Heede, ploegmaat van Jarno Widar.
Het menu van zondag was andere koek met onderweg de beklimmingen van onder meer Werbomont, Niaster, La Vecquée en tot slot tweemaal La Redoute waar ook de aankomstlijn was getrokken. De ploeg van Widar met ploegleider Jo Van Gossum heeft die rit compleet gedomineerd. Na 50km ontsnapten Niels Driesen, Blaise, Smithson (zaterdag tweede) en Widars ploegmaat Donie. Het was deze Donie die op de Vecquée zijn medevluchters uit het wiel reed. Hij hield in zijn eentje stand tot bijna aan de voet van La Redoute. Toen nam Cas Hermans (ook van het Crabbéteam) het over. Hij fungeerde als springplank voor Widar die tijdens de klim op zijn Evenepoels iedereen uit het wiel knalde. De nog resterende kilometers diepte deze kampioen zijn voorsprong uit om uiteindelijk op de Esplanade van La Redoute met bijna een minuut voorsprong te winnen. Zijn ploegmaat en winnaar van de zaterdagrit Lars Vanden Heede werd tweede. Uiteraard werd Widar ook de eindwinnaar van deze tweedaagse en sluit zo zijn seizoen af met 11 prachtig overwinningen, stuk voor stuk topwedstrijden. Aan deze jongen gaan ze volgend jaar bij het Devolopmentteam van Lotto-Dstny nog veel plezier beleven.