Widar en andere juniores-toppers versterken Lotto-Dstny

Wat al een hele tijd in de lucht hing is nu definitief: nationaal kampioen Jarno Widar en één van de grootste Belgische wielertalenten, wordt volgend jaar lid van het Lotto Dstny Development team. Hij maak de overstap samen met zijn huidige ploegmaat bij het CC Chevigny-Crabbé-team Kamiel Eeman (uit Meerhout en dus ook bijna Limburgers) en Victor Vaneeckhoutte. Ze zullen minstens één jaar in de beloftencategorie koersen, waar ze zich verder kunnen ontwikkelen.

Het Lotto-Dstny-team verwelkomt ook Steffen De Schuyteneer, Milan Donie en Matys Grysel, drie talenten uit de Franse AG2R ploeg. De Schuytneer won dit jaar Gent-Wevelgem voor juniores, Donie (sinds kort lid van CC Chevigny en dus eigenlijk een vierde renner van dat team dat door het Devo van Lotto wordt ingelijfd), werd derde in Luik-Bastenaken-Luik en in de Classique des Alpes (gewonnen door Widar) en de Fransman Grisel triomfeerde in Parijs-Roubaix.

Verder maken ook nog de Belgische talenten Mauro Cuylits, derde op het BK voor juniores na Widar en Driesen (die naar het Development team van Soudal-Quick Step gaat), Tars Poelvoorde, Liam Van Bylen, Milan De Ceuster en Thomas Vuerinckx. In totaal versterkt het Developmentteam zich met elf beloftevolle renners.

“Dit jaar is er een enorm sterke juniorenlichting en we zijn dan ook blij dat we heel wat jonge talenten nu al hebben kunnen overtuigen om voor het Lotto Dstny-project te kiezen”, zegt sportief manager Kurt Van de Wouwer. “Onze jarenlange expertise, mooie wedstrijdprogramma en focus op doorstroming blijkt ook dit jaar een belangrijke factor te zijn in het aantrekken van jongeren. Ook onze samenwerking met CC Chevigny – Crabbé Dakwerken werpt zijn vruchten af met drie renners die volgend jaar deel uitmaken van het Lotto Dstny Development Team.”

“Met deze elf namen hebben we alvast een goede mix aan zowel klimmers, punchers, sprinters als klassieke renners vastgelegd. Zo hebben we volgend seizoen met Jarno Widar de winnaar van de Ronde van Vlaanderen in onze rangen en met Matis Grysel de winnaar van Paris-Roubaix. Zoals ieder jaar willen we onze jongeren een volgende stap in hun ontwikkeling laten zetten met uiteindelijk de doorstroming naar onze profploeg als doel.”

De Schuyteneer, Vaneeckhoutte en Widar zullen deelnemen aan het wereldkampioenschap in Glasgow. Roubaixwinnaar Grisel zal erbij zijn voor de Franse selectie.