Widar maakt in Jemeppe gehakt van tegenstand

Nadat Jarno Widar zaterdag op het Europees kampioenschap achtste werd op slechts drie seconden van de Sloveense winnaar Ravbar, heeft hij zondag in Jemeppe één van de lastigste wedstrijden in ons land gewonnen. Goed voor zijn tiende seizoenszege. Stuk voor stuk pareltjes.

Op papier worden nogal wat Belgische junioreswedstrijden, die vooral in het voorjaar plaatsvinden, hoger aangeschreven dan de wedstrijd in Jemeppe. Maar qua moeilijkheidsgraad is de GP Beco, tellend voor de Beker van België voor juniores, één van de zwaarste junioreswedstrijden in ons land. Om het met de woorden van zijn ploegleider Jo Van Gossum te zeggen: Widar maakte in Jemeppe gehakt van de tegenstanders.

Blijkbaar had de Belgische kampioen uit Wellen geen last van zware EK benen want al heel vroeg in de wedstrijd trok hij samen met acht anderen in de aanval. Later sloten nog zeven renners aan.  Dat bleek de definitieve ontsnapping. Met 4 renners van Crabbé, 3 van Avia en 2 van Balen waren de grote ploegen sterk vertegenwoordigd.
Toch ging het vooraan niet snel genoeg voor Cédric Keppens (eindwinnaar van de prestigieuze rittenwedstrijd Aubel-Thimister-Stavelot) en Milan De Ceuster (vorige week nog winnaar van de Brabant Classic in Zemst). Toen de twee een minuut voorsprong hadden, knalde Widar op de Roche aux Focons, waarvan de top op 6km van de finish lag, in geen tijd in zijn eentje naar kopduo. Het buitenblad vlot ronddraaiend, maakte hij daar bijzonder veel indruk, liet de twee meteen ter plaatse en fietste hen uiteindelijk nog op meer dan anderhalve minuut.

Na deze prestatie wil Widar zich dit jaar nog voor één wedstrijd opladen. Over twee weken zou hij nog   graag de tweedaagse Philippe Gilbert Classic met op de slotdag aankomst op La Redoute willen winnen. De tegenstand is verwittigd.