Widar wint slotrit van Cote d’Or

Stuur junior Jarno Widar uit Wellen naar een rittenwedstrijd en je kan er bijna gif op geven dat hij met minstens een ritzege naar huis komt. Dat was vorige week in de Ster van Zuid-Limburg weliswaar niet het geval. Maar dit weekend deed hij het weer. Hij won in de Tour Cote d’Or, een rittenwedstrijd met twee ritten in lijn en een tijdrit van bijna 20km en tellend voor de Coupe du France, de slotrit met bijna een halve minuut voorsprong.

Tijdens die wedstrijd over 85km met tal van beklimmingen raakte tijdens de tweede beklimming van de dag op 25km van het einde zeven renners vooruit met daarbij de Fransman Matys Grisel, vorige week nog winnaar van Parijs-Roubaix en eerder dit seizoen vierde in Kuurne (waar Widar won), de Deense tijdritkampioen Nordhagen en de Fransman Maxime Decomble die vorige week nog derde werd in de Giro di Primavera. Om u maar te zeggen dat niet Janneke en Mieke vooruit reden.
Maar toch bleek Widar de sterkste van dat zevental want op de laatste beklimming die op vijf kilometer van de meet lag liet hij zijn metgezellen om afscheiden al zijn vierde overwinning van het seizoen te behalen.

Volgend weekend rijdt hij met de nationale ploeg de nationscupwedstrijd Due Giorni in Italië, andermaal twee ritten in lijn en een ploegentijdrit. Coach Carlo Bomans kan op hem rekenen.