Wie doet de Denen wat in de Trixxo-Ster van Zuid-Limburg

In de marge van de grote Ronde van Vlaanderen is er traditiegetrouw tijdens het paasweekend de grote Ster van Zuid-Limburg voor juniores. De kans dat er een Limburgse opvolger voor Jonathan Vervenne (2021) komt bestaat maar is niet zo groot. Lummenaar Yoram Knaepen wil de uitdaging alvast aangaan.

De Denen die met Frydkjaer, Nygaard, Egsvang, Norsgaard, Skelmose, Blumme en Svarre sinds 2012 maar liefst zeven keer de eindwinst behaalden zijn ook nu weer te kloppen. Het is aan de andere sterke clubs om daar proberen een stokje voor te steken. Het team Acrog-Tormans is er zo eentje. Ze vaardigen een sterk team af met daarin drie Limburgers: Tristan Jannes, Cisse Pauwels en Yoram Knaepen. Deze laatste is nog maar pas junior maar heeft als nieuweling bewezen dat hij over ontzettend veel capaciteiten beschikt.

Zoals de voorgaande jaren zal de openingstijd over 6,5km heel belangrijk zijn. “Dat denk ik ook”, knikt Yoram die voor het eerst een tijdrit op een tijdritfiets zal rijden want bij de nieuwelingen is dat niet toegestaan. “Dat wordt wellicht wat wennen, maar ik heb er toch al veel op getraind hoor. Dus dat mag geen probleem zijn. Ik vermoed dat de tijdrit in Sittard me wel moet liggen. Het zou hard waaien en op het einde ligt er een steil klimmetje in. Dat is iets wat me normaal moet liggen. Die tijdrit is niet alleen belangrijk voor het verder verloop van de Ster maar zal wellicht ook bepalend zijn voor de rangorde in ons team. Wie van ons daar het best presteert zal allicht de volgende ritten op steun mogen rekenen. Hopelijk heb ik vrijdag goede benen want ik ben wat ziekjes geweest. Niet zo erg dat ik mijn trainingen niet heb kunnen afwerken. Maar toch.”

Knaepen heeft nog maar vier junioreswedstrijden gereden. Een jaar geleden reed hij nieuwelingenwedstrijden die maar half zolang waren. “De afstand is inderdaad de grootste aanpassing”, vindt Yoram. Maar ik reed ook al Nokere. Toch ook een wedstrijd over 127km en dat viel best mee.”

De Lummenaar bestudeerde uiteraard ook het parcours van de drie ritten in lijn. “Ik vermoed dat de kans op een groepsspurt op zaterdag en zondag reëel is en dat er op de slotdag wel wat mogelijkheden zijn.”