Wouters doet verder in Burkina Faso

Na een zwaar seizoen waarin hij met 25 overwinningen de absolute zegekoning bij de eliten werd, is Rutger Wouters nog niet aan rust toe. Momenteel is hij nog tot volgend weekend aan de slag in de Ronde van Burkina Faso. Die Zuid-Afrikaanse rittenwedstrijd is drie ritten oud. Drie keer stond Wouters op het podium: eerst als 3de, dan 2de en gisteren was hij na 144km de snelste van het pak
“Nochtans was het niet de bedoeling dat ik voor winst zou sprinten”, verrast Rutger. “Ik zou de spurt aantrekken voor Wannes Heylen. De aankomst, vals plat direct na een hele sterke bocht, ligt hem beter. Hij is veel explosiever dan ik. Maar Wannes raakte mijn wiel kwijt en omdat ik voor de punten voor het puntenklassement spurtte, ging ik natuurlijk door tot op de meet. Blijkbaar kon niemand mij nog remonteren.”
Wouters is ook leider in het klassement. “Of ik die trui ga verdedigen? Afgaand op het parcours van deze rittenwedstrijd moet ik dat zeker aankunnen. Maar ook mijn ploegmaats Heylen en Rogiers staan goed geklasseerd. We zullen de volgende dagen zien hoe het verloopt.”