LRG Cycling Team is splinternieuw

Enkele maanden geleden werd een nieuw beloftenteam boven de doopvont gehouden. Eentje dat zich vooral richt op beloften uit Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant. Een verademing voor heel wat renners. Onder meer een aantal van Acrog-Tormans dat met haar beloftenteam een andere richting uitgaat waardoor er nogal wat renners moesten afvloeien. Ook jeugdrenners van Sport en Steun Leopoldsburg, die de stap naar de beloften moeten maken, vinden er hun gading. Dat laatste is niet zo vreemd. De grondleggers van het nieuwe team zijn Lander Thyssen uit Balen en Ruben Wouters (broer van Rutger) van Koersel, allebei gewezen renners maar de jongste jaren zeer actief als ploegleiders voor de nieuwelingen en juniores van Sport en Steun.

De naam LRG Cycling Team is gebaseerd op de voornamen van de drie stichters van dit nieuwe team: Lander, Ruben en Gerd Johannes Vermeulen. Deze laatste is in Limburg allicht niet zo gekend. Hij woont in de buurt van Turnhout, is docent sportmanagement, coach aan de unief van Breda en heeft vroeger ook gekoerst en trouwens behoorlijk wat koersen gewonnen. Iemand die ongetwijfeld een belangrijke inbreng zal hebben in dit team.

Drie jonge gasten die zo’n project op touw durven zetten… daar kan je alleen maar respect voor hebben. “Bij Sport en Steun waren we vooral bezig met de jeugd”, aldus Lander Thijssen. “Bij Sport en Steun richt men zich al jaren vooral op de jeugd. En dat is goed. Maar Ruben en ikzelf vonden vooral de beloftencategorie interessant. Daarom wilden we proberen om een beloftenteam op stapel te zetten. Geen gemakkelijke opdracht die we onszelf oplegden. Aanvankelijk dachten we dat het vinden van renners een probleem zou kunnen worden. Doch omdat men bij Acrog-Tormans een andere richting uitging, kwamen er nogal wat renners vrij waaruit we konden putten. Daar hebben we geluk mee gehad waardoor het vinden van renners geen probleem was. We hebben er zelfs moeten teleurstellen.”
Het team bestaat uit 26 beloften en één elite z/c, Brent Vanhees, die als wegkapitein zal fungeren. Daarbij als Limburgers Seppe Maes (Lommel), Brent Vanhees (Beverlo) en Yenthe Vanhoudt (Zolder).

“We kunnen hen een mooi programma voorschotelen”, vervolgt Lander. “Door mijn verleden als ploegleider bij Sport en Steun weet ik bij de organisatoren mijn weg te vinden. Zo zullen we aan de start staan van alle wedstrijden tellend voor de Beker van België, de Ronde van Namen, Ronde van Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen. Graag zouden we ook starten in Brussel-Zepperen. Maar daar hebben me momenteel nog geen toezegging voor gekregen. Of we dat een gans seizoen zullen kunnen managen? We hebben momenteel een staf van 10 mensen die allemaal jonger zijn dan 30 en super gemotiveerd zijn. Ik ga er vanuit dat het zal lukken.”

Zo’n team kost een pak geld. “Het financieel rondkrijgen was inderdaad de moeilijkste hindernis. Maar na een paar maanden zoeken hebben we de nodige fondsen en sponsors bij elkaar gekregen.”

BELANG VAN LIMBURG