Michiel Hillen wint met veel dank aan ploegmaat Raymackers

Het was van 2009 geleden dat nog eens een renner van de organiserende club Brussel-Zepperen, nu omgedoopt en hertekend naar BZ Fruitroute, deze eigen wedstrijd won. Toen deed Dries Hollanders dat. Nu lukte Michiel Hillen uit Vosselaar daarin. Met dank aan de plaatselijke Cédric Raymackers, tevens ploegmaat van de winnaar.

Lees meer in HBvL

Het wedstrijdverloop

AankomstMichiel Hillen wint de wedstrijd die georganiseerd wordt door zijn team. Feest dus.
Lander Loockx wint met ruim verschil de sprint voor de dichtste ereplaats.
Nog 2kmDe winnaar lijkt gekend. Kloof bedraagt nu 40″. Bij de achtervolgers geeft men zich over en maakt men zich klaar voor de sprint voor plaats twee.
Nog 5kmVoorsprong van de leider bedraagt 35″. Hij lijkt ben hem een beetje moeizamer rond te draaien.
Cédric Raymackers (met het nummer 2) beschermt zijn ploegmaat Hillen en verricht mooi afstoppingswerk.
Opvallend: Michiel Hillen is gestart met het nummer 1.
Nog 10kmNieuwe poging van Loockx om de kloof op leider Hillen te dichten. Die kloof bedraagt ondertussen al een halve minuut. Arno Vandebrouck moet in de groep achter Hillen loslaten.
Nog 15kmAanval van Michiel Hillen. Lander Loock (4 keer vierde inn de Triptique Ardennais, 5de in de Trofee Maarten Wynants, proloogwinnaar in de Obersosterreichrndfahrt waar Kielich twee ritten won) probeert het gat te dichten, maar dat lukt niet. Integendeel, Hillen loopt verder uit.
Michiel Hillen van het team RB zelfbouw, het team van organisator Albert Derwael en ploegleider Johan Remels, maakt een serieuze kans. Dat hij in vorm is, toonde hij zopas nog door donderdag de midweekwedstrijd in Bierbeek te winnen, nadat hij de week voordien ook al tweede werd in Kieldrecht (achter Rutger Wouters).
Slechts één Limburgse renner komt in het stuk voor en dat is Cédric Raymackers. De plaatselijke renner die letterlijk aan de finishlijn woont. Plaatselijker dan dat kan je niet zijn. En hij toont zich. Dat is het minste wat men kan zeggen want hij rijdt al de ganse wedstrijd vooraan.
Nog 25kmRogier gaat in zijn eentje op zoek naar de leiders en laat zijn twee kompanen achter, maar blijft voorlopig hangen op 2 minuten.
Volgende ploegen hebben een koppeltje vooraan: RB Zelfbouw UCT (Hillen en Raymackers), Dovy Keukens (Santy en Dewulf), Van den Plas (Siemons en Van den Broeck).
Nog 30kmDe drie achtervolges Van Poppel, Rogier en Bresseleers hangen nog steeds tussen de koplopers en het peloton en volgen op 2’10”.
In de kopgroep: Thomas Demolder, Michiel Hillen, Lander Loockx, Arno Jennen, Arno Van den Broeck, Cédric Raymackers, Gaëtan Verleyen, Wannes Dewulf, Arne Santy, Julian Siemons, Ferre Geraerts, Jenno Grootjans
Nog 50kmPeloton volgt op 2’40” van de twaalf leiders.
Achtervolger Van Poppel krijgt dan toch steun van Stef Rogier en Jonas Bresseleers. Dit trio volgt nu op bijna 2 minuten.
Nog 59kmSébastien Van Poppel probeert in het peloton wat op gang te brengen. Maar hij staat er blijkbaar alleen voor. Hij zwemt tussen de leiders en het peloton. Het lijkt op een chasse patate.
Nog 60kmDe 12 leiders hebben anderhalve minuut voorsprong op het peloton.
Nog 70kmDemolder wordt bijgehaald door een achtervolgend groepje elf renners.
Nog 74kmAanval van Thomas Demolder.
Nog 75kmDe zes vluchters worden weer gegrepen door het peloton. Hun vlucht heeft ongeveer 60km geduurd.
Nog 135kmDe twee vluchters worden bijgehaald door vier achtervolgers: Raymackers, De Weerddt, Bresseleers en Jennen
Nog 140kmAanval Melotte en Santy