Ritwinnaar Poelvoorde strandt op 2″ van de gele trui

Leider is Tars Poelvoorde voorlopig nog niet. Dat heeft alles te maken met zijn matige proloog waarin hij 20” moest toegeven. Maar de meest succesvolle aanvaller in de Ster mag hij zichzelf wel noemen. Dat leverde hem in Neerharen de dagzege op. In het klassement staat hij nu op 2” van Thom van der Werff die leider blijft.

Zaterdag in Hoeselt was Poelvoorde mee met de beslissende ontsnapping van drie die nipt standhield. Hij werd toen derde. Zondag toonde hij zich op zijn paasbest. Op goed 15km van het einde, net nadat een aanval van Stan Craps onder toedoen van het team van leider Van der Werff teniet werd gedaan, viel hij aan. Een uitval die eerst op een sisser leek uit te draaien. Maar dat was zonder de sterke benen van Poelvoorde gerekend. Hij hield in zijn eentje stand en had op de meet nog 7” voorsprong over. Met de 10” bonificatie en 4” via zijn derde plaats van zaterdag, kwam hij zo tot op 2” van de gele trui die om de schouders van Van der Werff blijft.

Het Crabbéteam wist met Matisse Geraerts (5de) en Nio Vandevorst (8ste) twee Limburgers in de top tien te plaatsen. Hun kopman Jarno Widar is 5de in het klassement op 9” van de leider.

De verschillen in het klassement blijven heel klein. Maar dat zou tijdens de slotrit op paasmaandag wel eens kunnen veranderen. Volgens sommige weersvoorspellingen zou het in de namiddag wel eens ‘Wolvenweer’ kunnen worden. En op papier is die slotrit met drie keer de Slinger- en de Keiberg de zwaarste. Wellicht zijn er mogelijkheden maar of dat zal volstaan om de Nederlander Van de Werff, een week geleden ook al derde in de Franse Tour du Bocage, gewonnen door Jarno Widar en dus zeker op pad met goede papieren, van de leidersplaats te verdringen?

Rituitslag

1. Tars Poelvoorde; 2. Conrad Gehaagd op 7”; 3. Hidde Swart; 4. Thom Van der Werff; 5. Matisse Geraerts; 6. Patrick Frydkjaer; 7. Louis Weyts; 8. Nio Vandevorst; 9. Mathijs Van Strijthem; 10. Jens De Keersmaeker.

Klassement

1. Thom Van der Werff; 2. Tars Poelvoorde op 2”; 3. Patrick Freydkjer op 6”; 4. Vincent Bodet op 9”; 5. Jarno Widar op 9”; 6. Mees Vlot op 12”; 7. Toinne Vriezen op 14”; 8. Weniel Nielsen op 14”; 9. Tristan Tijsen op 14”; 10. Steijn Oosterveld op 14”.