Uitsluiting wegens fietswissel levert Cortjens een zege op

De midweekwedstrijd in Lommel-Barrier is gewonnen door Ryan Cortjens. Samen met vier andere renners trok hij al in ronde één in de aanval. Ze bleven vooruit en Cortjens behaalde zijn eerste seizoenszege voor Verheyen en Bzdenga.

Cortjens maakte in Lommel deel uit van een ‘kampioenenkopgroep’. Hijzelf is een gewezen nationale kampioen veldrijden, Maarten Verleyen werd twee jaar geleden beloftenkampioen en elite3-renner Vinnie Bzdenga uit Oudsbergen verlengde afgelopen zondag nog zijn titel in de ‘wilde bond’ VWB. Ze legden alle drie beslag op de podiumplaatsen met bovenaan Cortjens.

“Winnen is altijd mooi. Het is goed een jaar geleden dat ik nog eens mijn handen in de lucht kon steken. Een maandje geleden was ik er in Luyksgestel ook eens heel dicht bij. Toen was er een fotofinish nodig om het verschil tussen topsprinter Olav Kooij en mezelf te zien,” blikt Ryan terug.

Is veldrijder Cortjens dan plots een sprinter geworden? “Ik heb dat altijd wel een beetje gekund. En in Lommel kwam me dat van pas.”

Cortjens verwacht je niet meteen in een koers in Lommel. “Dat hebben we ook pas zondagavond laat beslist omdat ik zondag in Voerendaal na een blijkbaar voor de jury onreglementaire fietswissel heel vroeg uit de koers werd gehaald. En omdat ik na een lange trainingsperiode nood heb aan wat competitie met het oog op het BK dat op 20 augustus doorgaat. Dat wordt mijn volgende hoofddoel. Vooral omdat ik me in de toekomst toch wat meer op de weg dan op het veld wil toeleggen, omdat als crosser voor mij de te dichten kloof op de top toch wel heel groot is.”

Lees ook in HBvL