Buitenlanders blijven Ster domineren

foto: Myla Vangossum

De tweede rit in lijn van de Ster van Zuid-Limburg met start in Hoeselt en aankomst in Veldwezelt werd vooraf bestempeld als eentje voor spurters. Dat werd het niet helemaal. De Noor Felix Orn-Kristoff haalde het van een selecte groep van 19 renners.
Na proloogwinnaar Sumpik, Ashlin is Orn-Kristof de derde buitenlandse winnaar. 3-0 dus voor buitenland tegen België.
Na enkele zware valpartijen in de zaterdag rit, waarbij toen al heel wat renners uit koers verdwenen, waren er nog een achttal renners die omwille van de opgelopen kwetsuren in Hoeselt niet meer aan de start verschenen. Voor de 133 overige renners stond een rit van 114km geprogrammeerd met onderweg nogal wat klimmetjes waaronder onder meer twee keer de Slingerberg. Dat in combinatie met het weer zorgde er voor dat het peloton uit elkaar viel waardoor zich een groep van 19 renners voor de zege aanbood. Uit die groep konden zich de Noor Orn-Kristoff en de Deen Louwlarsen loswerken. Eerstgenoemde haalde het. In die groep ook leider Sumpik die dus met de leiderstrui de slotdag zal aanvatten. Beste Limburger Cas Hermans was ook mee. Hij spurtte naar een knappe 5de plaats. Zijn ploegmaat Seppe Geerinck uit Bree, ook aan een sterke Ster bezig, finishte eveneens in de eerste groep en werd 15de.
Lummenaar Yoram Knaepen die zaterdag betrokken raakte in een valpartij en zijn wonden moest likken, herpakte zich zondag. Hij reed een aanvallende wedstrijd waardoor hij in het klassement van de rushes opschuift naar plaats twee, op slechts twee punten van zijn ploegmaat Tristan Jannes uit Tessenderlo.
Paasmaandag wordt de slotetappe met aankomst in Mopertingen en door iedereen aangewezen als de koninginnenrit van de Ster, betwist. De Tsjech Sumpik start er met 2” voorsprong op de Amerikaan Barry en 6” op de Deen Pedersen. Aangezien de leider nog slechts twee ploegmaats in koers heeft, zal hij het niet gemakkelijk krijgen. Hasselaar Cas Hermans is 4de en hiermee niet alleen beste Limburger maar ook beste Belg, heeft 11” goed te maken. Geerinck is 8ste op 20”. Spanning troef dus.

Seppe Geerinck aan een sterke Ster bezig