Hermans dacht dat hij voor geel reed

Ritwinst voor de Amerikaan Barry Ashlin in de tweede rit van de Trixxo Ster van Zuid-Limburg met start in Mopertingen en aankomt in Hoeselt. Na 120km toonde hij zich de snelste van de groep. De Tsjech Pavel Simpik die op het einde de wedstrijd controleerde, blijft leider.
Beste Limburger blijft Cas Hermans en dit na zijn knappe tijdritprestatie van vrijdag. En toch was hij meteen na de streep niet om aan te spreken. Wat had hij graag dat rood-witte kleinood geruild voor de gele leiderstrui. Vrijdagavond was hij al duidelijk. “We gaan er morgen een lap op geven”, zei hij toen. En of hij dat gedaan heeft. Bij het ingaan van de laatste plaatselijke ronde kwam hij met kleine voorsprong op het peloton, geleid door Simpik, over de meet. Niet wetend wat er hem gebeurde toen men hem aanmaande om verder te rijden. “Hoe?”, keek hij verbaasd. De Hasselaar dacht echt dat hij als winnaar over de streep bolde en misschien daarmee wel een gooi naar geel deed. Zijn voorsprong op het peloton was klein. Zeker geen 11”, de achterstand die Hermans in het klassement moest overbruggen. Maar toch was geel haalbaar mits de 10″ bonificatie voor de winnaar. Begrijpelijk was Hermans na afloop alles behalve gelukkig. “Bij het ingaan van de (blijkbaar) voorlaatste ronde ben ik zeker dat het plaatje met een 1 werd opgestoken en er werd met de bel gerinkeld. Ik ben daar 100% zeker van en ik was zeker niet de enige in het peloton die dat gezien heeft. Even dacht ik: hoe? Hebben ze de wedstrijd dan ingekort?” Overtuigd van de laatste heb ik toen alles wat ik nog in mij had in die aanval met twee gegooid. Ik heb echt alles gegeven in de hoop geel te kunnen pakken. En dan kom je over de meet en blijkt het nog een ronde te zijn. Ik snap niet hoe zoiets kan gebeuren in een organisatie die voor de rest perfect is. Dat jij een foto hebt waar ik als eerste over de lijn komt? Daar ben ik vet mee”, aldus een ontgoochelde Hermans.
Uiteindelijk werd er door de hele groep gespurt voor de zege en werd de Amerikaan Barry de winnaar. Niet zomaar de eerste de beste. Een week geleden werd hij ook al ritwinnaar en eindwinnaar van de Franse rittenwedstrijd Tour du Bocage.
In de slotronde werd er nog vier keer gevallen, waarbij één massale valpartij. Vijf renners moesten naar het ziekenhuis worden overgebracht. Daarbij onder meer Hasselaar Jarne Kempeneers. Hij brak zijn sleutelbeen.