Cas Hermans eindwinnaar vierdaagse van Kontich

Het feest bij junioresteam Crabbé-Dstny blijft duren. Nadat ze een week geleden in Montenaken nationaal kampioen ploegentijdrijden werden, hebben ze de jongste vier dagen de prestigieuze junioresmeerdaagse in Kontich gedomineerd. Eindwinnaar werd Hasselaar Cas Hermans nadat hij eerder de tijdrit had gewonnen. De slotrit ging naar Nio Vandevorst uit Zelem die bovendien ook eindwinnaar werd van het bergklassement.

Hermans is dit seizoen tot volle ontplooiing gekomen. Eerlijk… wie kende tot voor de Ster van Zuid-Limburg Cas Hermans? In de Ster stak hij voor het eerst zijn neus aan het venster. En sindsdien is hij steeds in de schijnwerpers gebleven. Vooral zijn tijdritcapaciteiten kwamen tot volle ontplooiing. Hermans verraste met een knalprestatie in de proloog van de Ster waar hij met zijn 4de plaats veruit de beste landgenoot bleek. Een prestatie die hij nadien bevestigde door onder meer provinciaal tijdritkampioen te worden en de nationale testtijdrit in Poperinge te winnen. Het was ook in het tijdrijden dat hun nu de basis legde van zijn eindwinst in de vierdaagse van Kontich. Op de openingsdag moest zijn team in de ploegentijdrit nipt onderdoen voor het team Avia. Het team van Danny Vanderaerden strandde op slechts 1″. Maar een dag later wist Cas Hermans zich al in het geel te rijden door onderweg tijdens een tussenspurt bonusseconden te pakken. Een leiderstrui die hij op zaterdagvoormiddag nog extra kleur wist te geven door de individuele tijdrit te winnen. “Ik heb daarin echt alles gegeven”, liet Hermans achteraf optekenen. “Vooral de wind zorgde er voor dat het geen gemakkelijke opdracht was. Tijdrijden ligt me wel en dus had ik er vertrouwen in dat ik niet alleen mijn trui kon behouden maar dat ik ook nog meer voorsprong zou nemen. De eindzege is zeker nog niet binnen en we zullen nog goed uit onze doppen moeten kijken maar samen met mijn ploegmakkers voel ik me alvast goed gewapend om tot het einde te kunnen standhouden”, aldus de renner van Crabbe-Dstny na zijn tijdritwinst.

De twee daaropvolgende ritten hebben zijn ploegmaats het schitterend gedaan. Ze deden zelfs meer dan dat want in de slotrit toen de eindzege binnen was, kon Nio Vandevorst zelfs winnen. Hij toonde zich de snelste van het hele pak. En dit ondanks een vrij zware valpartij tijdens etappe 2 met daarna ook nog materiële pech (kapot wiel en kettingproblemen). Naast ritwinst mocht Vandevorst ook nog de bolletjestrui mee naar huis nemen.