BK ploegentijdrit belangrijk voor de clubs met jeugd

Het Belgische kampioenschap ploegentijdrijden is vooral voor de opleidingsclubs met jeugd een belangrijk treffen waar de betere clubs dan ook flink in investeren. Zo ook het Crabbéteam van Jo Van Gossum en Danny Vanderaerden. Een investering die zondag in Montenaken de nationale juniorestitel ploegentijdrijden heeft opgeleverd.

Op papier mag Crabbé-Dstny dan wel een ‘Waals’ team zijn. Met ploegleiders Van Gossum en Vanderaerden als ook een hele rits Limburgse talentvolle renners beschouwen we hen toch voor een groot stuk als Limburgs team.

Vorig jaar had dit team, waar Arnaud De Lie het ‘vak’ leerde, een ‘gouden junioresgeneratie’ met op kop uiteraard Jarno Widar. Maar ook met onder meer Kamiel Eeman, Lars Vanden Heede, Victor Van Eeckhoutte, nu als belofte stuk voor stuk hun streng trekkend bij het Developmentteam van Lotto-Dstny.

“Zulke namen vervangen is geen sinecure”, aldus Van Gossum voor de start van het seizoen. Maar als ploeg doen ze het zeker zeer goed en dat bleek op het BK ploegentijdrijden in Montenaken. Moesten ze vorig jaar vrede nemen met een derde podiumplaats en fietsten ze nu naar goud. Daarvoor moesten ze hard knokken want bij de eindafrekening bedroeg het verschil met favoriet Avia amper 3”. “We hadden hiervoor vooraf heel wat moeite, energie en tijd in geïnvesteerd om prima voorbereid aan de start te komen met onze sterke tijdrijders”, als Van Gossum. “Ons team met daarin de Limburgers Nio Vandevorst, Cas Hermans, Jarne Kempeneers en Seppe Geerinckx, aangevuld met Matthijs De Clercq en de in Spanje wonende Matisse Van Kerckhove oogde scherp en was bijzonder gemotiveerd. Tijdens de trainingen hadden we de nodige automatismen voor zo’n ploegentijdrit ingestudeerd. Helaas kan je vooraf niet alles voorzien en plannen en dat bleek ook snel toen we al vlug Jarne Kempeneers verloren. Iets na halfweg moest ook De Clercq afhaken en kreeg op bepaalde momenten Vandevorst het moeilijk. Maar Cas, Seppe en Matisse waren super sterk en wisten goed te schakelen waardoor we in deze misschien wel zwaarste discipline in het wielrennen nationaal kampioen konden worden. Ik ben bijzonder fier op onze jongens die stuk voor stuk tot het aller uiterste zijn geweest.

Bij de nieuwelingen ging de titel naar het team AVIA. Daar werd Crabbé 4de en verrasten de jongens van Sport en Steun Leopoldsburg aangenaam door als 5de ploeg af te klokken.

De titel bij de beloften ging verrassend naar het team Bataia Brigade met als speerpunt Jari Verstraeten.  “We hebben zwaar geïnvesteerd om goed te zijn op het BK. Een zevental keer hebben we samen getraind. Gisteren hebben de ploegmaats het parcours nog grondig verkend. We kenden iedere bocht en wisten waar we er vol door konden,“ aldus Verstraeten.