Hulsmans hervat meteen met een zege

Na een inactiviteit van tien maanden als gevolg van een knieoperatie kon afgelopen woensdag Senne Hulsmans eindelijk weer koersen. Dat deed hij in Herenthout en meteen met succes. De zoon van ploegleider Kevin flitste er in zijn eerste wedstrijd ook als eerste over de meet. 

“Het is inderdaad van eind vorig seizoen geleden dat ik nog eens koerste”, knikt Senne. “Tijdens de voorbereidingen van het seizoen kreeg ik last van de knie. Wat rusten deed de pijn niet verdwijnen en uiteindelijk moest ik eind maart onder het mes van dokter Claes. Een lange en zware revalidatie volgde. Uiteindelijk werd mijn geduld beloond en kon ik woensdag in Herenthout voor het eerst de competitie hervatten. Na zo’n lange tijd eindelijk weer een rugnummer opspelden, bezorgde me toch wel wat zenuwen.” 

Terwijl papa Kevin zijn renner William Junior Lecerf de klimkoers in Herbeumont zag winnen, wachtte hij zonder twijfel ook met wat spanning het heroptreden van zijn zoon in de avondwedstrijd van Herenthout af. “Dat denk ik ook”, glimlacht Senne. “Maar het verliep dus allemaal prima. Ik zat meteen goed in de wedstrijd en kon het hoge tempo goed volgen. Omdat ik me tijdens de wedstrijd wat rustig had gehouden, zat ik nog redelijk fris op het einde. Mijn ploegmaten piloteerden me goed naar de laatste bocht. Vanaf toen ging ik zelf voluit om uiteindelijk met ruim verschil meteen te winnen. Ook voor mezelf was dit buiten verwachten. Maar wel heel tof en voor mij een bevestiging dat die harde trainingen tijdens de revalidatieperiode niet voor niets zijn geweest.”